Normaliter staat in de zomermaanden het wekelijkse Snobuurtje in het teken van de festivals. Maar ja, dit jaar even niet. En dus gaan we wat anders doen. Elke vrijdag zal een Nederlands musicus speciaal voor de uitzending een lijstje samenstellen van zijn favoriete liedjes; twee per decennium: een totaal van twaalf ondergewaardeerde liedjes.

Vandaag is de allerlaatste van drie maanden ‘Het lijstje van…’, maar we eindigen met waarschijnlijk de belangrijkste internationale muzikant en multi-instrumentalist van Nederlandse bodem: Arjen Lucassen, beter bekend als Ayreon maar ooit begonnen in Bodine, en sindsdien ook met bands als Ambeon, Guilt Machine, Star One, Stream Of Passion en The Gentle Storm. Vandaag komt ook zijn nieuwste album uit: Transitus; geïnspireerd door bovennatuurlijke films als The Others, The Changeling en Ghost vermengd met rock-opera’s. De verteller van Transitus is een van de meest iconische en herkenbare stemmen uit de sci-fi geschiedenis, het meest bekend van zijn acht jaar durende vertolking van Doctor Who: Tom Baker. Meewerkende vocalisten zijn onder andere Tommy Karevik (Kamelot), Simone Simons (Epica), Daniel & Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber) maar ook Joe Satriani.

Gevraagd een lijstje samen te stellen kwam direct de reactie: Dat is nog een hele puzzel voor deze perfectionist! En toen kwamen de vragen om uiteindelijk zijn (eclectische!) keuzes van vandaag te ontvangen, maar morgen zou het weer totaal anders zijn. Ze zijn allemaal speciaal voor mij. Gelukkig bleef Jethro Tull (Thick As A Brick) toch achterwege, maar desondanks is het volle bak in het Snobuur. Op de een of andere manier moet er dik 70 minuten muziek in een uur geperst worden zonder afbreuk te doen aan de gekozen tracks.

Weten of het gelukt is? Luister dan vanaf 22.00 uur via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad).

2004 Ayreon – Day Seven: Hope (Come Back To Me)
1987 Sisters Of Mercy – This Corrosion
1976 Kansas – The Wall
1969 Fairport Convention – Fotheringay
2002 Wovenhand – Blue Pail Fever
1976 Rainbow – Stargazer
1969 The Who – Christmas
2008 Secret Machines – Last Believer, Drop Dead
1987 Depeche Mode – Never Let Me Down Again
1998 Remy Zero – Life In Rain
2018 Snow Patrol – Life On Earth
2013 Avatarium – Moonhorse
1992 Alice In Chains – Rain When I Die

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.