Prijzen vergelijken kan een uitkomst bieden om te besparen op je uitgaven. Er kan geld bespaard worden op onder meer energie, verzekeringen, internet, televisie en leningen. Vergelijken via Pricewise met een paar klikken eenvoudig een groot deel van de markt, kijk hoeveel je kunt besparen en stap direct probleemloos over. Gemiddeld levert dat al snel honderden euro’s op die je kan besteden aan andere zaken. Bijvoorbeeld het aanschaffen van ondergewaardeerde liedjes. 

Vergelijken van zorgverzekeringen

Op verschillende verzekeringen kan je al uitgaven besparen. Denk aan de zorgverzekering, autoverzekering en inboedelverzekering. Bedenk zelf maar eens hoeveel verzekeringen je hebt. De kosten van die premies kunnen vast lager. Bedenk daarbij ook dat een verzekering moet aansluiten bij jouw behoeften en bij de waarde van wat je verzekert. 

Jaarlijks worden de zorgpremies anders. In 2022 stijgen de premies met gemiddeld 30 euro per maand. De premies gaan omhoog omdat het kabinet meer wel investeren in de zorg. Dit jaar werkt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met een begroting van 92,7 miljard euro. In 2022 is er een bedrag van 100 miljard euro beschikbaar. 

Bij Pricewise kan je ook een vergelijking doen tussen aanbieders van leningen. Let daarbij goed op de rente. Dit percentage verschilt per kredietverstrekker sterk en is van grote invloed op het bedrag dat u moet terugbetalen. In de vergelijking van leningen kan je je gegevens toevoegen en dan komt direct naar voren welk bedrag je verantwoord maximaal kan lenen. Het getoonde bedrag is altijd onder voorbehoud. De kredietverstrekker moet namelijk nog een aantal zaken goedkeuren. Daardoor komt het maximale leenbedrag vaak iets lager uit. 

Maximaal lenen is niet altijd verstandig. Hoe meer je leent, hoe meer je moet terugbetalen en hoe hoger het rentebedrag is dat je in totaal betaalt. Kies daarom niet direct voor de maximale lening, maar leen alleen wat nodig is. Kijk ook goed naar de maandlasten en de aflosperiode.

Vergelijk televisie en internet

Nu je door het coronavirus weer vaker thuiswerkt, is een goede deal op het gebied van televisie en internet steeds aantrekkelijker. Volgens beoordelingen van klanten bij de Consumentenbond en Tweakers is Ziggo de beste internet provider. Ook provider XS4ALL scoort hoog en komt op de tweede plek. De derde plek gaat naar KPN, gevolgd door Budget Alles in 1 en T-Mobile. De beste keuze voor jou is afhankelijk van welke internetsnelheid je wil, de prijs en de beschikbaarheid van de provider op jouw adres. Kijk bij de beloofde internetsnelheid altijd om wat voor verbinding het gaat. Kabel- en glasvezelverbindingen komen altijd met de snelheid zoals beloofd bij je thuis binnen. Bij een DSL-verbinding ligt het eraan hoe snel de verbinding bij je thuis ontvangen kan worden. 

Door te besparen op deze kostenposten komt er weer geld vrij wat je beter kan besteden. Bij alle onderdelen is wel de regel van toepassing dat je je goed moet laten informeren en geen snelle keuzes moet maken. Bij het maken van vergelijkingen wordt uitgegaan van de informatie die op dat moment beschikbaar is. Dit kan in werkelijkheid anders zijn.

Partner-content? Ja, dat kan ook bij Ondergewaardeerde Liedjes. De opbrengsten gebruiken we voor een goed (muzikaal) doel!