We komen ook nog wel eens op de radio. Waar en wanneer dan?

Snob 2000 op Pinguin Radio

Pinguin Radio zendt vanaf 18 december overdag (07.00 – 19.00 uur) integraal de Snob 2000 uit. De jaarlijst vol van alternatieve en ondergewaardeerde liedjes, samengesteld door de stemmers (laatste week in november).  Gepresenteerd door ervaren DJ’s worden de tracks helemaal gedraaid. De podcasts (per uur) van de Snob 2000 zijn terug te vinden in de Pinguin Mixcloud.

Snobuur op Pinguin Radio

Maar om in de stemming te komen (en te blijven) presenteert Tricky Dicky elke week een uurtje typische Snob 2000-muziek. Elke vrijdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur, aangevuld met kanshebbers; tracks die in de keuzelijst opgenomen zijn. Een muzikale ontdekkingsreis met onbekende en ondergewaardeerde tracks uit alle genres en soms met een thema of een festival.

Terugluisteren kan via de podcast op elke afzonderlijke pagina (met playlist) van Snob radio en via de Mixcloud van Pinguin radio:
alle uitzendingen van 2017
alle uitzendingen van 2018
alle uitzendingen van 2019
alle uitzendingen van 2020
alle uitzendingen van 2021
alle uitzendingen van 2022
alle uitzendingen van 2023

De Ondergewaardeerde Playlist op KINK

Sinds april 2019 is er elke maand een nieuwe rubriek én podcast! In de Ondergewaardeerde Playlist stellen we elke maand een mooi Spotify-lijstje samen. Elke keer staat één artiest centraal. Het idee: we zetten de allermooiste tracks op een rijtje die juist níet in de standaard playlists van die artiest staan. Met andere woorden: stel dat iemand zonder enige voorkennis ons zou vragen om wat mooie songs van een bepaalde artiest of band op een rijtje te zetten, met welk lijstje zouden we dan op de proppen komen?

Elke 1ste donderdag van de maand om 17:00 uur wordt de nieuwste podcast gepubliceerd. Hierin worden een aantal bloggers en samenstellers door Stefan Koopmanschap van Kink (en tevens blogger bij Ondergewaardeerde Liedjes) het vuur aan de schenen gelegd over deze keuzes. De podcasts zijn HIER te beluisteren of bij de speciale blog over de Ondergewaardeerde Playlist.

Nieuw En Vet

Oké, sec gezien is het geen radio wat Martijn Vet maakt. Maar wel zeker de moeite waard om deze Ondergewaardeerde Liedjes-icoon te volgen, en wel op Spotify. Als er één lijst is die je moet volgen om de beste nieuwe muziek bij te houden, dan is het de Vette Vijftien.

8 comments

 1. Ook op deze site mis ik de liefhebbers van Zwarte muziek zoals soul funk blues jazz etc. Ik zal dan geen bijdrage leveren. Parels voor de zwijnen.

  Solomon Burke en Etta James zou iedereen moeten beluisteren.

 2. Kunnen wij de snob 2000 ook gewoon via de kabel beluisteren? Zou fijn zijn ????

  1. Pinguin Radio (waar de Snob 2000 wordt uitgezonden) is een online radiostation. Het is dus helaas niet te beluisteren via de kabel.

  2. Ik heb iemand zien aangeven dat Pinguin Radio ook te beluisteren is via KPN kanaal 828. Dus mocht je bij KPN zitten dan is dat te proberen. 🙂

 3. Te snob voor de snob 2000? Te ondergewaarderd voor het lijstje van ondergewaardeerde liedjes? hmmmm… food for thought 😉

  1. Tijd voor ondergewaardeerdeondergewaardeerdeliedjes.nl

 4. Hi, kwam via het liedje, Dom Jongetje, waarin ik veel van mezelf herkende jullie op het spoor. Ik studeerde en gaf les in psychologie en ben nu aan mijn laatste baantje toe…(inmiddels 65 jaar) Ik woon sinds 1999 in Amerika en herschrijf en zing allerlei bekende liedjes, die ik op ukulele kan spelen. Luister maar eens naar mijn You Tube channel (Maximus Peperkamp). We kunnen ook eens praten, als je wil. Groetjes uit Chico CA USA.

 5. Vergat nog te zeggen, dat ik laatst mijn versie van “Ik zou wel eens willen weten” van Jules de Korte heb geschreven. Je kan het horen op mijn You Tube channel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.