Bij Ondergewaardeerde Liedjes zijn ongeveer 30 bloggers actief. Wil je ook mee schrijven? Dat kan!

Rubrieken waar je aan kunt bijdragen

Op Ondergewaardeerde Liedjes hebben we een aantal vaste rubrieken waar je aan kunt bijdragen.

Battles plaatsen we elke maandag. Hierin kiezen we één thema, en iedereen die mee wil doen, ‘verdedigt’ zijn of haar favoriete liedje. Kan over een artiest gaan, het onderwerp van een liedje, een genre: anything goes. In de maanden juli en augustus zijn er geen battles, maar uitsluitend individuele bijdragen op basis van een (zomer)thema.

Individuele bijdragen zijn eigenlijk gewoon blogjes over één liedje. Dit kan ook een eerbetoon (RIP) zijn aan een artiest die net overleden is. Die verschijnen op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag.

Een keer in de maand, op de eerste donderdag, verschijnt de Ondergewaardeerde Playlist. Daarin gaan we op zoek naar de meest ondergewaardeerde liedjes uit het oeuvre van een artiest. Als blogger kun je mee helpen door je stem uit te brengen op tien liedjes, en (optioneel) door de opname van de podcast bij te wonen.

Planning en contact

De planning van Ondergewaardeerde Liedjes wordt bijgehouden door planners Quint Kik, Remco Smith en Willem Kamps. In het eerste tabje staan alle battles die eraan zitten te komen. Als je denkt dat je een leuk liedje in dat thema hebt, vul dan je naam in bij column C. Je krijgt dan t.z.t een reminder van de redacteur die de battle van die week coördineert. Hier vind je korte instructies over hoe je een battle-bijdrage schrijft.

Veel bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes zitten in een WhatsApp-groep. Het gaat daar vaak over de blog, maar ook over andere (muziek-gerelateerde) zaken. Ook is er een de Facebook-groep voor bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes.

WordPress

Het is de bedoeling dat je je blogjes zelf in WordPress zet. In de PDF in de bijlage zie je hoe dat moet, op pagina’s 5-7.

Een eindredacteur checkt nog altijd je bijdrage, de beeldredacteur van dienst helpt bij het selecteren van een mooie (en rechtenvrije) afbeelding.