Deze single maakte in 2009 zijn debuut in de UK Singles Chart. De zangeres van het nummer: Cascada had in 2006 al een hit te pakken met het bekende nummer Everytime we Touch. Inmiddels is die videoclip maar liefst 162 miljoen keer bekeken. Evacuate the dancefloor zit daar ver onder met 63 miljoen. Ook de internationale bekendheid van het nummer Evacuate the Dancefloor is minder groot dan bij Everytime we Touch.

Waarom is Evacuate the Dancefloor veel minder populair? Niemand weet precies waarom een nummer wel of niet een hit wordt. Evacuate the Dancefloor is wel een nummer die clubs een tijdje zijn blijven draaien, maar het nummer werd nooit onder bekendste hits van Cascada benoemd.

Wie zijn de mensen achter Cascada?

Cascada bestaat uit een producerduo (Manuel Reuter en Yann Peifer) en een zangeres (Nathalie Horler) uit Duitsland. De naam betekent in het Spaans: waterval. De bekendste nummers van dit trio zijn Miracle, Bad boy en Everytime we touch. Miracle was in 2004 al uitgebracht in Duitsland. Dit werd toen geen hit. In 2007 hebben ze het nummer opnieuw in Groot-Brittannië uitgebracht, vanuit daar is het een wereldwijde hit geworden. Je zou het dus ook een miracle kunnen noemen. Het lijkt er niet meer op dat het trio nog actief is sinds 2012 zijn er geen singles meer uitgebracht.

Betekenis van Evacuate the Dancefloor

De stijl van Cascada was voorheen altijd eurodance. In dit nummer hebben ze dit ingewisseld voor Electro pop in combinatie met R&B. Het nummer gaat over een avond uit. ‘Evacuate the dancefloor’ wordt niet gezongen omdat er iets mis is met de dansvloer, het zou zonde zijn als de club extra kosten gietvloer moest betalen na een avondje uit. Het refrein slaat op de dansmoves van de zangeres. Ze gaat zo op in de muziek dat iedereen ruimte moet maken voor haar moves. In de coupletten van het nummer breidt ze de tekst uit met de woorden ‘Still the night, kill the lights en feel it under your skin.’ In het volgende refrein refereert ze weer naar het evacueren van de dansvloer (nogmaals, niet omdat de dansvloer kapot is en de club kosten gietvloer moet betalen).

Wat betekent dit nummer voor de luisteraar?

Dit is niet een nummer waar je diepzinnig over na hoeft te denken. Het nummer heeft een simpel doel. Ga helemaal los, ga feesten, laat je meeslepen door de muziek en laat je beste dance moves zien. Dus bij het volgende avondje uit raad ik je zeker aan dit nummer aan te vragen bij de DJ, maar ook als je thuis even los wil gaan op je eigen gietvloeren dansvloer, is dit nummer een echte aanrader. Het nummer laat je even de tijd vergeten en geeft je alle kans om nieuwe dance moves uit te testen. Zeker als je thuis op je eigen dansvloer aan het dansen bent. Mocht dit het geval zijn, dan zou ik wel even een seintje geven aan je kinderen of partner voordat zij de kamer binnen stappen en vragen of het allemaal wel goed gaat.

Partner-content? Ja, dat kan ook bij Ondergewaardeerde Liedjes. De opbrengsten gebruiken we voor een goed (muzikaal) doel!