Blog over ondergewaardeerde muziek

Er zijn zoveel mooie liedjes, die het grote publiek niet bereiken. Ondergewaardeerde Liedjes is een blog over muziek, die aandacht heeft voor dat éne liedje uit het oeuvre van een artiest dat onterecht onbekend is.

Dat kan een opvolger zijn van een eendagsvlieg die niet eens de top 40 heeft gehaald, of die prachtige single van dat geflopte album van een bekende artiest.

Hoe werkt het?

Er zijn twee soorten artikelen op Ondergewaardeerde Liedjes: individuele bijdrages en battles.

Eigenlijk laat het zich al raden. Individuele bijdrages gaan over één liedje. De schrijver legt uit waarom nou net dat ene liedje meer had verdiend.

In de battles gaan verschillende bloggers de strijd met elkaar aan. Dat kunnen er twee zijn, of tien. Het gaat hier vaak om artiesten met een groot oeuvre – want dan zijn er al snel meningsverschillen. De vorm is simpel: iedere blogger schrijft een pleidooi voor zijn of haar liedje. De lezers stemmen, het liedje dat het meeste stemmen krijgt, wordt opgenomen in de Spotify-playlist.

Iedereen mag meedoen. Suggesties voor individuele bijdrages of battles kunnen worden gemaild naar Freek Janssen. Mail ze of deel ze in de comments.

4 comments

 1. Het is het jaar 1994,het is een klein berichtje in de OOR ,er komt een tribute cd voor Boudewijn de Groot staat er.
  Een klein berichtje met grote gevolgen,JIMMY is al jaren een van mijn favo nummers en ook Tip van de sluier vind ik prachtig,ik vraag me af wie deze nummers gaat doen, en vraag me af welke nummers er gedaan worden en door wie ,maar vooral deze 2 nummers spoken dagen door m’n hoofd .
  Een paar maanden later komt de CD dan uit en natuurlijk zoek ik eerst Jimmy en Tip,maar Tip staat er niet op …WTF!
  Het eerste nummer is Waterdrager gedaan door The Scene in een typische The Scene uitvoering,niks mis mee dus,maar ik spoel gelijk door naar Trockener Kecks die dus Jimmy mochten doen en ben eigenlijk zwaar teleurgesteld,duidelijk niet wat ik er van verwachtte.
  Maar gelukkig staan er nog wel wat pareltjes op de CD en er staan zelfs Engelstalige nummers op,het bleek dat Boudewijn ook wat Engelstalige liedjes had opgenomen,maar vooral de Engelse versie van Verdronken Vlinder was prachtig gedaan door Bettie Serveert .
  De voor mij onbekende Julia P Herscheimer doet een fantastisch De Noordzee.
  Rowwen Heze doet een typische Malle Babbe en wordt later in de OOR zelfs door De Meester afgekraakt.
  Maar een nummer blijft na bijna 20 jaar het meest hangen.Telkens Weer door de Prodigal Sons veranderd in AND AGAIN,is na al die jaren bij mij uitgegroeid tot het beste nummer ooit van Nederlandse Bodem.
  Goede opbouw,geweldige stem van Erwin Nijhof en dan die gitaar,WEERGALOOS.
  Een jaar geleden kwam Nijhof in eens weer in de picture door Idols ofzo en ik tweet naar hem dat hij And Again eens moet spelen maar …tevergeefs,van zijn grootste fan(althans volgens hemzelf)krijg ik een tweet terug dat hij het nummer niet kon(fan??) en het fantastisch vondt !!!!Stiekem vraag ik ook hoe Eddie Vedder dit zal spelen maar daar zal ik wel van moeten blijven dromen denk ik. http://www.youtube.com/watch?v=fBSmIzkitDs

 2. Hallo allemaal,

  Voor het Brabants Dagblad zouden we graag een artikel schrijven over de Snob 2000. Wie is de persoon waarmee ik contact moet zoeken voor een afspraak? Liefst omgeving Den Bosch.

  Alvast bedankt.

  Wout Fassbender, stadsredacteur Brabants Dagblad

 3. ik zie nu pas jullie alternatief. heel goed. ik mis twee duitstalige nummers:
  tic tac toe met Warum en Lucilelectric Madchen. voor de rest top.

 4. Je mist er nog wel een paar…..

  Nol Havens (solo)
  Jeroen Kant
  Ton Engels

  Om er een paar te noemen die hele mooie dingen hebben gemaakt afgelopen jaar….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.