Als je aan Kerst denkt, dan denk je natuurlijk aan kerstbomen, lichtjes, gezelligheid en Last Christmas van Wham. Dit liedje is ontzettend populair tijdens de kerstmaand. Hij staat zelfs met stip op nummer 1 in de top 100 kerstliedjes en wordt de hele dag door op alle radiostations gedraaid. Maar er zijn nog vele andere kerstliedjes, sommige zijn wat minder populair dan andere. Een iets minder populair kerstliedje is Another Lonely Christmas van Prince. Een ontzettend bekende artiest, maar een iets minder bekend liedje. Waarom is dit liedje niet zo’n groot succes geworden? Welk liedje wel en geen succes wordt, dat is eigenlijk een groot raadsel. Wat nog een grote klassieker van Prince had moeten worden, is een ondergewaardeerd kerstliedje geworden: Another Lonely Christmas. 

Prince en zijn succes 

Prince Rogers Nelson, beter bekend onder zijn artiestennaam Prince, was een ongelofelijk bekende artiest. Over de hele wereld kent iedereen Prince. Hij was een Amerikaans popartiest en zong voornamelijk funk en rock. Hij was niet alleen zanger, maar ook componist, gitarist, danser, platenproducer, filmregisseur, acteur en nog meer. Een echte duizendpoot dus zou je kunnen zeggen. Zijn muziek wordt nog steeds gedraaid, overal ter wereld. Helaas is deze wereldberoemde artiest in 2016 overleden. Zijn meest bekende liedjes zijn Purple Rain en Golden Globe. Voor deze nummers heeft hij veel prijzen gewonnen, zoals Grammy’s en Oscars. Hij heeft veel successen gehad en zijn nummers zijn nog steeds een succes. Behalve zijn kerstnummer. Prince heeft een kerstnummer uitgebracht, maar waarom wordt zijn enige kerstnummer vergeten? 

Het verhaal achter Another Lonely Christmas 

Eind november van 1984 bracht Prince een kerstnummer uit. Het lied vertelt het verhaal van een radeloze weduwnaar wiens minnaar op eerste kerstdag overlijdt; een emotioneel eerbetoon aan liefde, liefdesverdriet en eenzaamheid. Op het eerste gezicht lijkt Another Lonely Christmas een kerstlied, maar bij nader inzien is het toch echt Prince die herinneringen ophaalt aan iemand van wie hij hield en die is overleden. Het is meer een nummer dat spreekt over de eenzaamheid die vaak gepaard gaat met de feestdagen, zoals kerst. Kerst draait meestal natuurlijk om gezelligheid, familie, feest en mensen willen niet zeuren met kerst. Misschien is Another Lonely Christmas daarom niet zo populair geworden. Waarom een liedje een hit wordt of niet blijft een groot vraagteken.  

Kerst met familie 

Kerst draait toch voor het grootste deel om familie. Feesten met familie, eten, Kerst vieren. En natuurlijk muziek luisteren. Je opa die lekker in zijn draaifauteuil zit te luisteren naar muziek van Prince. En de hele familie op de relaxbank die samen kerstcadeaus uitpakken. Jij en je neefjes en nichtjes in de relaxstoelen, wachtend totdat oma het eten klaar heeft. De volledige discografie van Prince werd na zijn dood beschikbaar gesteld op Spotify. Dat betekent dat de muziek van Prince nu door miljoenen mensen wordt gespeeld. En toch blijft Another Lonely Christmas een verborgen juweeltje, of een ondergewaardeerd nummer zou je het ook kunnen noemen. In ieder geval is het een mooi nummer over de eenzaamheid die met Kerst ervaren kan worden.  

Partner-content? Ja, dat kan ook bij Ondergewaardeerde Liedjes. De opbrengsten gebruiken we voor een goed (muzikaal) doel!