In 1985 en 35 jaar geleden ging Jan Douwe Kroeske van start met 2 Meter de lucht in op Radio 3 en in april 1987 startte hij het populaire 2 Meter Sessies, waar bekende en nieuwe artiesten de mogelijkheid geboden werd in een studio-omgeving een inkijk in hun liedjes te geven en deze regelmatig tot een akoestische basis terug te brengen. In 2015 hadden we bij Ondergewaardeerde Liedjes al eens een 2 Meter-battle mét een bijdrage van de 2 metermeester himself!

Vandaag (en volgende week) draaien we in het Snobuur uitsluitend liedjes die in een 2 Meter Sessie langs zijn gekomen en in de Snob 2000 keuzelijst staan. Soms de albumtrack, maar tevens enkele akoestische pareltjes. Luister vanavond (en volgende week, natuurlijk) om 22.00 uur via https://pinguinradio.com/player/pinguin-radio.

1995 John Hiatt – As Good As She Could Be
1989 Del Amitri – Nothing Ever Happens
1990 The Scene – Brand
1982 The Comsat Angels – After The Rain
1990 The Scabs – Hard Times
1990 Walter Trout Band – The Love That We Once Knew
1992 Suzanne Vega – In Liverpool
1993 Sjako! – Hurt (I Wish)
1991 Morphine – Have A Lucky Day
1970 Magna Carta – Airport Song
2010 I Am Kloot – Northern Skies
1990 The Mission – Love
1991 Southside Johnny & The Asbury Jukes – It’s Been A Long Time
2002 Spinvis – Astronaut
1999 Anouk & Sarah Bettens – I Alone

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

One comment

  1. Kunnen jullie Jan Douwe niet een paar uurtjes op jullie zender geven? Ik mis nog steeds muziek op jullie zender die hij wel draaide/zou draaien. Misschien kan hij de leegte opvullen die Arthur Albracht heeft achtergelaten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.