In een overzicht van Nederlandstalige muziek kan Spinvis natuurlijk niet ontbreken. Hoewel, natuurlijk? Voor dit stukje dook ik even in de hitnoteringen om te controleren hoe ondergewaardeerd Spinvis eigenlijk is, wat blijkt… er is nooit, van geen enkele single, een notering in de Top 40 geweest! Wat? Nee, echt niet.

Om eerlijk te zijn, ik heb geen album van Erik de Jong (hij is de éénmansband Spinvis) in de kast staan. Hoewel ik zijn werk heerlijk vind! Spotify is mijn grootste vriend. Dit nummer heb ik echter wel op een CD’tje staan. Het CD’tje dat vrienden van mij als geboortekaartje voor hun dochter stuurden.

Astronaut is zo mooi. Het gaat over een reis, en de reiziger wordt veel succes gewenst. Iets dat ik iedereen die mij na staat zou willen wensen: veel succes in al je plannen en maak er een mooi leven van. Zoiets. En tegelijkertijd gaat het niet over de bestemming van de astronaut; het gaat om zijn reis. Geniet daar maar van. Geen idee of Spinvis dat zo bedoelt, maar zo voelt het.

Goeie reis en houd je haaks,
en kijk goed uit.

Lekker weg in eigen land. Ondergewaardeerde Liedjes trekt het in juli en augustus iets breder, want we zoeken naar onbekende pareltjes in de Nederlandse taal. Niet in een battle, maar door zonovergoten individuele verhaaltjes. We willen bewijzen (zien) dat er wel degelijk goede rock, gevoelige ballads en muziek van internationale klasse in onze prachtige taal geschreven kan worden.

Volg de Hollandse Zomer ook op Spotify:

De volgende liedjes staan helaas niet op Spotify:
Splitsing – Wind En Zeilen
R.K. Veulpoepers B.V. – Den Egelantier

Carrera & Shaver Girl – Het Rock & Roll Gevoel
Dierenpark – Poppiedool
The Clungels – Dat Had Ik Nog Nooit Gedaan
Robert Long – Na Zijn Dood
Toontje Lager – Contactrock
Koot & Bie – Dat Is De Blues

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.