Normaliter staat in de zomermaanden het wekelijkse Snobuurtje in het teken van de festivals. Maar ja, dit jaar even niet. En dus gaan we wat anders doen. Elke vrijdag zal een Nederlands musicus speciaal voor de uitzending een lijstje samenstellen van zijn favoriete liedjes; twee per decennium: een totaal van twaalf ondergewaardeerde liedjes.

Vanavond is de keuze van de liedjes door een van de grote musici uit de Vaderlandse muziek bepaalt. Op 20-jarige leeftijd in 1972 startte hij samen met onder andere Pim Koopman en Max Werner de groep Kayak. Bovendien vertoonde hij zijn kwaliteiten als toetsenist in Earth & Fire, Kajem en Camel, en bracht vier soloalbums uit. Hij werkte samen met onder andere Harrie Jekkers, Harry Sacksioni, Maywood, Flairck en Ayreon, en is muzikaal verantwoordelijk voor vrijwel alle theatershows van Youp van ‘t Hek. Ton Scherpenzeel is een ware muzikale duizendpoot.

Luisteren vanaf 22.00 uur via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad).

1975 Kayak – Chance For A Lifetime
1967 The Beach Boys – Heroes And Villians
2003 Sarah McLachlan – Fallen
1984 Murray Head – Pity The Child
1985 Kajem – Solfège
2001 Ewan McGregor & Jacek Koman – El Tango De Roxanne
1973 Judee Sill – The Kiss
1984 Camel – Long Goodbyes
2005 Youp van ‘t Hek – God-oh-God
1964 The Kinks – You Really Got Me
2002 Avril Lavigne – I’m With You
2013 Ton Scherpenzeel Ft. Marjolein Teepen – Gryphons And Unicorns
1993 Josefin Nilsson – Where The Whales Have Ceased To Sing
1993 Valensia – Gaia
1971 Spirit – Nature’s Way
1986 Stephanie – Ouregan

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.