In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Als je ons van een afstandje bekijkt, dan zij wij Nederlanders maar een raar volkje. Vele studies tonen keer op keer aan dat wij bij de gelukkigste landen van de wereld behoren. Maar voelen we onszelf zo? Het is vooral klagen op van alles en nog wat. We kunnen niet tevreden zijn met wat we hebben, wat ons nu overkomt. Vroeger was het beter en misschien waardeerden we het toen niet, maar nu kunnen we er helemaal niet meer van genieten.

Nou, een leuk intro is dit, hoor ik je nu denken. Voor een thema als Summer Of Love kan dit doorgaan als die donkere wolk die ineens voor de zon schuift. Of als die regenbui die losbarst net als je vrij bent. En het geeft ook wel het gevoel weer van het nummer Zomer van Roosbeef. Want aan de ene kant heb je een lofzang op wat een zomer zo leuk maakt.

Zomer
ik draag blote benen
hoefde me voor jou niet aan te kleden
nee, m’n tanden poetsen was genoeg

Zomer
we dronken, dronken, dronken en we lachten
Om de honden die blaften
voor de ballon in de lucht

Maar ja, de tekst staat in de verleden tijd. Dat was toen. Zoals het lied vervolgt, Opeens was je weg… Dus nu realiseer je je pas dat je er meer van had moeten genieten. Want voorlopig komt die toch wel mooie tijd niet meer terug. Ik moet bekennen dat ik me zelf daar ook aan schuldig maak, want ik begin dit nummer meestal pas te neuriën op het moment dat de zomer echt voorbij is en de druilerige herfst definitief is begonnen.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.