In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Oh well, in five years time we could be walking round a zoo
With the sun shining down over me and you
And there’ll be love in the bodies of the elephants too
And I’ll put my hand over your eyes but you’ll peek through

Dit lied kwam er tussendoor fietsen. Ik was helemaal niet van plan hierover te schrijven, maar een van mijn andere verhaaltjes kwam maar niet uit de verf. Dus terug op de stapel om er op een later tijdstip weer naar te kijken. Ik heb speciaal daarvoor een mapje op mijn PC vol van ingevingen, korte quotes en een lijst van liedjes die te zijner tijd verwerkt zullen worden. Bovendien krijg ik regelmatig –  wanneer ik bijvoorbeeld met de hond wandel – ineens een ingeving en weet ik wat ik moet schrijven.

Oh well, I look at you and say it’s the happiest that I’ve ever been
And I’ll say I no longer feel I have to be James Dean
And she’d say, yeah well, I feel pretty a happy too
And I’m always pretty happy when I’m just kicking back with you

5 Years Time is een typisch zomerliedje. Plezier in de zon en de liefde beleven. Over het leven in de tegenwoordige tijd en je afvragen waar je over vijf jaar zal zijn en wel of niet met de huidige liefde. Toen het in 2007 uitkwam werd het geen hit. Misschien omdat dit zomerse geluid pas in oktober op de radio te horen was? Pas toen het in augustus daaropvolgend weer uitgebracht werd sloeg het aan en werd het een top 10-hit in Engeland en Ierland. In Nederland – waar Kid Rock de hele zomer niet van de radio weg te slaan was – deed 5 Years Time helemaal niets. Misschien dit jaar een nieuwe kans? Stop het in een reclame en ik verwacht alsnog een mega-hit, want het is een lekkere oorwurm. Het leverde Noah And The Whale‘s zanger Charlie Fink een druk programma op: There was a week where we did Japan, Australia, Canada and Chicago in eight days. And I hate flying.

Oh, in five years time I might not know you
In five years time we might not speak
Oh, in five years time we might not get along
In five years time you might just prove me wrong

Saillant detail is dat de achtergrondvocalen door Laura Marling worden verzorgd. In die tijd had ze nog geen muzikale carrière en werd ze bovendien verliefd op zanger Charlie Fink. Het tweede (concept) album van Noah And The Whale is grotendeels gebaseerd op deze relatie en de emotionele scheiding. Fink: The first time I listened to our new album in full I just broke down. I was in tears from the third track until the end. I’ve never had an experience like that before. Een duidelijk gevalletje van Tell Laura I Love Her (still).

There’ll be love, love, love wherever you go

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.