In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Juli 1983. Zomaar op een doordeweekse dag zitten we met mijn hele Franse schoonfamilie heerlijk te dineren bij de Italiaan tegenover V&D. Apart gebeuren trouwens, dat eten met Fransen. Er wordt grenzeloos veel eten aangedragen, overspoeld door enorme hoeveelheden goede wijn. Wie het betaalt, kan niemand wat schelen. Bestel maar! Schoonvader doet voor hoe je de kop van de gamba’s kan uitzuigen voor hun heerlijke hersenvocht. Schoonzus en ik griezelen in gezamenlijkheid en voor het eerst is er iets van vertrouwelijkheid tussen ons.

Ineens komt er uit de speakers van het restaurant een soort onaards geluid. Een lyrische sopraan die iets zingt over Rome. Met een rete-strakke elektronische begeleiding! Deze combinatie is helemaal nieuw voor mij maar treft mij met de kracht van een orkaan.

De baas van het restaurant komt me vertellen dat dit een heel beroemde Italiaanse groep is: Matia Bazar. Het nummer heet Vacanze Romane. Op mijn verzoek wordt er meer van deze schitterende muziek gedraaid. De naam van de groep zal ik nooit meer vergeten!

Na veel bidden, smeken en aandringen mijnerzijds neemt iemand de LP (Tango) via Frankrijk voor mij mee. Ik draai hem tot hij helemaal grijs is. Kort daarna loopt de relatie op de klippen. Mijn schoonzus heb ik nooit meer gezien of gesproken.

Maar deze muziek laat me niet meer los. Na al die jaren kan ik er nog steeds door in vervoering raken!

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.