In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Wellicht een verrassende bijdrage, want Whitney is één van de grootste artiesten die we op deze wereld gehad hebben, dus wellicht niet zo ‘snob’. Ik heb er verschillende redenen voor. Whitney Houston is in Nederland vooral bekend van een aantal grote hits. Erg mooi weliswaar, maar in mijn ogen kent men de echte artiest die Whitney was, in Nederland niet.

In Nederland weet men niet welke invloed Whitney heeft gehad op de muziek en hoe ongelofelijk goed zij was. Waarom werd zij The Voice genoemd en het achtste wereldwonder? Zoek vooral live opnames op. Het is ongelofelijk hoe deze vrouw live kon zingen en hoeveel passie en soul zij telkens meebracht op het podium, waar ze vrij was van de studio.

En quote over haar stem en haar zingen vat het mooi samen: You hear gospel in her. You hear a little fast hummingbird at all times. Then when she wants to use it, she pours it on, but otherwise she is very quiet in the voice. It’s the church rawness that she brings to pop and soul that makes it go ‘pow’. That’s what makes Whitney genius to me. The combination, the new combination. The high brand.

Deze quote komt in mijn ogen goed tot zijn recht in het nummer I Love The Lord. Zelf ben ik niet eens gelovig, maar ik vind het prachtig. Het raakt me zo hoe Whitney zingt, vooral live. Toen ze op haar best was, zong ze live zoals geen enkele andere zangeres dat kon. Soul, rauw, passie, enorme kracht en rijke toon, maar nooit schreeuwend. Echte emotie.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

One comment

  1. Prachtig! Een kant van Houston die ikzelf inderdaad niet kende. Juist mooi voor een blog als deze; zelfs wereldbermoemde artiesten kunnen ons nog verrassen. Naar aanleiding van het stuk heb ik de avond besteed aan het zoeken van optredens van Houston, subliem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.