In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Je bent puber en je loopt op een mooie zomerse dag met je ziel onder je arm langs het strand. Je wandeling voelt even doelloos als het leven zelf, maar dan ineens kijk je in de ogen van een vrouw. Ze is wel wat ouder, maar er lijkt overduidelijk sprake van chemie. Het helpt ook dat de zon toevalligerwijs net prachtig ondergaat. Als een aarzelend jongetje pak je haar hand, maar als de volgende ochtend de zon opkomt, ben je een man.

Vingers graag: wie heeft dit echt meegemaakt? Wow, twee stuks! Rob, jij was 16, zij was 28? Bobby, jij was al een jaartje ouder, terwijl zij de dertig al gepasseerd was?
Weten jullie, ik geloof er helemaal niks van.

Maakt niet uit. Het Werd Zomer (een cover van een Duitse evergreen overigens) heeft genoeg believers om al sinds 1999 onafgebroken in de Top 2000 te staan. Bobby Goldsboro’s Summer (The First Time) verging het minder goed. Doodzonde, want hoe ongeloofwaardig en afgezaagd het verhaaltje ook is, ik ben een sucker voor dit liefdesepos. Goldsboro, die onder meer samenwerkte met Roy Orbison, schopte het met het eveneens prachtige en net zo guilty-pleasureske Honey nog wel een paar jaar tot de Top 2000, maar is daar de laatste jaren ook niet meer te vinden. Doodzonde. Misschien moet de Snob 2000 hem maar adopteren.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.