In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

De zon waar ter wereld je ook bent altijd is ze er. Zonder de zon geen leven, zonder de zon geen warmte. De zon is beschreven en gebruikt in zoveel liedjes en wanneer het thema summer of love van kracht is mag zij, de zon, de moeder van het leven niet ontbreken. We Share The Same Sun. The Stereophonics hebben er een prachtig lied over geschreven. Het album Graffiti On The Train, uitgebracht in 2013, opent ermee. En natuurlijk gaat het over de liefde.

When my light is out for you at home

It shines for me in early dawn
We’re worlds apart but now I see
I’m in your heart whenever we are apart
And the sky shines bright

The Stereophonics zijn een bandje uit het zuiden van Wales, uit het dorp Cwmaman. Inspiratie haalden zij vooral uit hun grote voorbeelden The Tragically Hip, Mother Love Bone en Bad Company. In eerste instantie was hun naam dan ook Tragic Love Company; je zou bijna denken aan een mooie verwijzing naar de Summer of Love. Die zelfde Summer of Love eindigde ook dramatisch. En in welke fase we ook zitten, Summer of Love, koude oorlog, de zon blijft altijd het zelfde: voorspelbaar en betrouwbaar wetende dat ze iedere dag op komt en weer ondergaat.

We hold out we hold on

I’m older colder
Here it comes light up my sky
Yeah we share the same sun
Everyday
Yeah we share the same sun
Everyday

The stereophonics weten dit prachtig mooi te vangen in een liedje, wat niet vaak gedraaid komt, en daarom mag het wel weer eens afgestoft worden. Te mooi om onder die deken van ondergewaardeerde liedjes te laten liggen. En laat het vooral een Summer of Love worden en dat we er met z’n allen – waar dan ook – er van kunnen genieten. Verwarmd door haar, de zon, want dat is zeker iets wat ons allen verbindt. We Share The Same Sun.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.