In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Een Beatles bas en een Beach Boys sound

Give me your love
And I’ll give you the perfect love song
With a divine Beatles bass line
And a big old Beach Boys sound
I’ll match you pound for pound
Like heavy-weights in the final round
We’ll hold on to each other
So we don’t fall down

Is dit niet in het kort de Summer of Love?  Naast zon en liefde  hoort daar ook zeker de muziek bij en daar zit dit lekkere zomernummer dus vol van.

The Divine Comedy is een band uit Noord-Ierland, waarbij één lid de constante is. Neil Hannon is de drijvende kracht en met steeds wisselende samenstelling leverde hij inmiddels al meer dan 10 albums af, waarbij (zeker in Engeland) ook nog wat hitsucces zat.

Dit nummer komt uit 2001 en behaalde in de U.K. de 42ste plaats.  Met recht dus een ondergewaardeerd liedje en deze verdient het ook om een keer in het licht te staan. In Nederland blijft ook dit nummer onbekend voor het grote publiek. Neil Hannon smeedt mooie popliedjes aan elkaar, verzorgd vaak de instrumentatie en weet een heel eigen sfeer in de muziek aan te brengen. Ook dit is weer een goed zomernummer met positieve vibes. Afkomstig van een juist wat somberder album Regeneration, geproduceerd door Nigel Godrich (bekend van zijn werk met Radiohead).

Neil Hannon is een muzikale duizendpoot. Naast The Divine Comedy schrijft hij ook andere muziek (bijvoorbeeld voor de sitcom Father Ted) en weet zo leuke melodieën te leggen naast spitsvondige teksten. Mooi om hier de liefde gekoppeld te zien aan de Beach Boys en Beatles sound.

The Divine Comedy is nog niet echt ontdekt in Nederland, maar dat is onterecht. Geniet maar van deze song en luister verder. De band is nog steeds actief en anno 2019 is er ook weer een nieuw album uit Office Politics.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.