In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Toen ik zestien of zeventien was splitste ik de zomervakantie meestal in twee delen. Eerst de handen laten wapperen om zodoende met deze geldelijke vergoeding voor bewezen diensten de hort op te gaan. Overdag het strand (met cassettedeck) of een festival en ’s avonds uitgaan waar ik dan de andere sekse ontmoette. Zonder flappen kwam je echter niet ver (helaas). En dus had ik soms wel drie baantjes per dag: even voor zessen op om de krantenwijk te lopen. Vervolgens naar de fabriek voor hersens-dodende arbeid en ’s avonds oberen in een restaurant. Maar ja, beter in stijl drie weken het maximale uit de vakantie halen dan zes weken op een houtje bijten. En eigenlijk had je geen keuze, want leuke meisjes waren nooit alleen maar in een groep. En wanneer je dan een poging deed die ene leuke te versieren ontkwam je soms niet de anderen ook een frisje of pilsje te geven. Jij wel, zij niet is geen goed begin en maakt je ter plekke een krentenkakker.

Er was meer dan genoeg muziek die het zomergevoel weergeven en niet in de laatste plaats In The Summertime van Mungo Jerry met een hoog meezinggehalte en een inlevende tekst. En natuurlijk waren er elk jaar de bekende zomerhits, maar pas in 2011 hoorde ik de ultieme zomerplaat. Of eigenlijk twee. De eerste is A Buncha Girls van Frankie Ballard; deze heeft een heerlijk tempo en is een aanstekelijk lied. Het stond op zijn debuut EP die overigens maar 11.000 exemplaren verkocht. Het werd een piepkleine hit in de country charts. De andere is de vergelijkbare en eveneens uitstekende zomerplaat van Jake Owen: Barefoot Blue Jean Night.

Deze haalde wel de 1ste plek en ik vermoed dat het feit dat de laatste al een bekende naam was en het enorme meebrul-gehalte de reden zijn. En waarschijnlijk omdat A Buncha Girls eigenlijk een keigoede rocksong is met scherp gitaarwerk en dus meer geschikt voor luchtgitaarwerk. En dat staat weer zo lullig op het strand.

A Buncha Girls gaat over het feit dat de dames altijd in groepsverband op stap gaan en de meest ondeugende dingen kunnen doen. This one is all about the girls, that’s what we wrote the song about. It’s about how they do their thing. They stick together and they always run in groups: girls’ night out, ladies night, they go to the bathroom together. They’re always hanging tight. I wanted to write an anthem for them this summer, so when they’re hanging out, going to the beach or doing their thing, they’re cranking up this song.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.