In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Zomer, dat is natuurlijk je sportieve zongebruinde lijf in een strakke witte bikini cq Speedo hijsen, en plankgas naar het strand voor de broodnodige ‘Good Vibrations’. Liefst met een surfplank op het dak van je hippe Volkswagen busje zodat je je even helemaal in een Beach Boy’s song waant. Allemaal ‘Fun Fun Fun’ daar aan de perfecte ogende glamour-kusten van Zuid-California in de wereld van ‘Sloop John B’.

Chewing out a rhythm on my bubble gum
The sun is out and I want some
It’s not hard, not far to reach
We can hitch a ride to Rockaway Beach

Onze vier vrienden van Ramones leek het in 1977 grappig om helemaal in deze Beach Boys stijl een muzikale ode te brengen aan de absolute tegenpool van het perfecte strand van Santa Monica, namelijk Rockaway Beach in Queens, het meest ranzige stuk strand in de meest ranzige buurt van New York. Vuil, verloederd, en veel beton, dus onaangenaam warm in de zomer. En niet geheel toevallig de buurt waar de Ramones opgroeiden en woonden. En niks prachtige sexy zwemkleding en überhippe auto’s! De broertjes Ramones trekken hun aftandse jeans en spijkerjackies aan, en nemen in dit nummer gewoon de stadsbus naar het strand.

In 2013 trok hurricane Sandy over Rockaway Beach, en liet weinig overeind staan. Intussen is het er allemaal netjes opgeknapt, en hebben de hipsters zelfs het strand ontdekt. In radiospotjes om toeristen weer terug te lokken werd – je raadt het al – dit Ramones-nummer gebruikt.

https://www.youtube.com/watch?v=s0cLMW181mo

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.