Ásgeir is een IJslandse singer-songwriter die gespecialiseerd is in soulvolle Indie-elektronische en sfeervolle Folk-nummers. Hij brak in IJsland vrij abrupt door toen in 2012 zijn debuutalbum verscheen, hij was toen 21. Het wordt geschat dat tien procent van de IJslandse bevolking het album in huis heeft. Ásgeir maakt unieke en eigenzinnige muziek. Dit eigenzinnige en unieke karakter van zijn muziek wordt versterkt door het feit dat zijn vader, die dichter is, het merendeel van de teksten voor zijn rekening neemt.

Met behulp van John Grant werd zijn debuutplaat vertaald in het Engels en in 2013 bracht Ásgeir het album opnieuw uit en veranderde hij de naam naar In The Silence. Het is een heerlijk melodieus Indie-folk album waarop akoestische instrumenten worden gecombineerd met elektronische elementen. Het spookachtig mooie Kings And Cross, geschreven door Ásgeir en Júlíus Aðalsteinn Róbertsson, brengt de twee op prachtige wijze samen. De heerlijke beat en timing van de melodie werken gewoon verslavend.

Ásgeir’s Kings And Cross gaat over de complexe dynamiek van macht en autoriteit en de gevolgen die deze hebben voor het individu en de samenleving. Het benadrukt de noodzaak dat verborgen waarheden worden erkend en dat degenen die het zwijgen zijn opgelegd of onderdrukt, moeten terugnemen wat hen rechtmatig toebehoort.

Ook gaat het over de zoektocht naar identiteit, het vinden van je plek in de wereld, het overwinnen van obstakels, het streven naar een doel en het leren om jezelf over te geven aan de onvoorspelbare aard van het leven. Ásgeir wil dat luisteraars zich afvragen wat de zin van het leven nou daadwerkelijk is. Muziek met een boodschap en bovenal een heerlijke plaat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.