The Main Ingredient is een soulgroep die in 1964 is opgericht. Pas in de jaren 70 volgde hun grote doorbraak. De groep staat bekend om hun zijdezachte soul, met name hun ballads. Donald McPherson, Luther Simmons Jr. (overleden in 2016) en Tony Silvester (overleden in 2006) richtten de groep op. Eerst noemden ze zichzelf The Poets en daarna The Insiders. Uiteindelijk zou The Main Ingredient, geïnspireerd door een flesje Coca-Cola, de definitieve naam worden. In 1971 overleed Donald op 29-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Cuba Gooding Sr. (overleden in 2017) was zijn vervanger en hij werd leadvocalist. Niet lang daarna volgden vooral in de eerste helft van 1971 verschillende hits.

De grootste hit van de groep is het mooie Everybody Plays The Fool, waarover al eens is geschreven. Een van mijn favorieten van de groep is Just Don’t Want To Be Lonely. Het is een cover van Ronnie Dyson, die het nummer schreef en ook opnam. Ook Blue Magic nam een versie op. Beide versies zijn mooi, met name die van Blue Magic, maar de versie van The Main Ingredient vind ik het mooiste.

Onder aanvoering van de gepassioneerde zang van Cuba Gooding Sr. zingt de groep prachtig over het gevoel van geliefd en nodig willen zijn, in plaats van eenzaam. Waar deze versie zich ook onderscheidt van de andere twee zijn de instrumentalen op de plaat. Die zijn gewoon zo lekker dat ze het nummer extra catchy maken. Het is heerlijke en tijdloze soul en een enorm ondergewaardeerd nummer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.