Vijf dagen geleden is de vader van acteur Cuba Gooding Jr. net voor zijn 73ste verjaardag overleden. Hij werd voor de deur in zijn geparkeerde auto gevonden. Reanimatie mocht niet baten. Hij wordt overleefd door zijn vier kinderen en zijn vrouw van wie hij in 1974 scheidde om in 1995 met haar te hertrouwen.

Hij was oorspronkelijk een sessiezanger die van tijd tot tijd inviel bij The Main Ingredient, maar werd de eerste stem na het overlijden (aan leukemie) van Donald McPherson in 1971. De groep was in 1964 als trio opgericht, maar was gematigd succesvol tot in 1972 Everybody Plays The Fool uitkwam. Een vette Top 10-hit was het gevolg en een nominatie voor beste R&B lied. Ben E. King, Aaron Neville en Clarence Carter hebben het lied gecovered.

In 1974 hadden ze nog één grote hit met Just Don’t Want To Be Lonely: een re-make van het origineel uit 1973 (dat aanmerkelijk minder scoorde). Hun albums verkochten redelijk tot zeer goed tussen 1970 en 1976, maar daarna was de koek op. In 1977 stapte hij uit de band voor een weinig succesvolle solocarrière bij Motown, om meerdere malen voor een reünie terug te keren. Maar de dagen van succes kwamen niet terug.

Foto: Cuba Gooding Sr. staat links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.