Een beetje muzieksnob kan behoorlijk rigide zijn. Bepaalde genres en/of artiesten worden thuis niet afgespeeld, of komen pertinent niet voor in het muzikale bestand, op welk formaat dan ook. Best wel herkenbaar? Ik kom er rond voor uit dat ik me met grote regelmaat schuldig maak aan dit gedrag. En me er niet eens voor schaam. Maar een beetje muzieksnob moet ook een verrassing kunnen toegeven. En daar heb ik ook geen moeite mee.

Hiphop doet me sinds de eeuwwisseling al weinig tot niets meer. Met soul ben ik sinds het einde van mijn tienertijd al klaar. En R&B laat me al eeuwen ijskoud. Toch werd ik aangenaam geraakt door Snoop Dogg’s R&G uit 2004. Een plaat met een moddervet warme sound. Ik kon er gewoon niet omheen en kan tot op de dag van vandaag niet goed uitleggen wat er slecht is aan dit album. Het is gewoon genieten met de combi van de 3 eerder genoemde genres. Dat feestje waar je eigenlijk alleen even naar toe ging om je gezicht te laten zien, maar waar je toch langer bleef omdat het zo gezellig was.

Maar nog veel leuker is het op het fluweelzachte An Evening With Silk Sonic. Waarschijnlijk voor het eerst in het geheel gehoord op een werkplek waar ik het niet lang uithield (en dat lag niet aan de muziek, trouwens). Silk Sonic bestaat uit Bruno Mars en Anderson Paak. De laatste is support act tijdens het Europese gedeelte van Mars’ 24K Magic World Tour in 2017. Er is al heel snel een muzikale klik. Wat als een grap lijkt te beginnen, wordt bijna 4 jaar later bloedserieus. Songs worden singles. En een album kan niet uitblijven. Terecht volgen wereldwijd vele nominaties waarvan er een aantal verzilverd worden, waaronder 4 Grammy Awards.

An Evening With Silk Sonic is een perfecte zomeravondplaat. Tijdens een nummer als Leave The Door Open breekt de zon door in mijn hoofd op een waterkoude winterdag. Op Skate kon je stemmen voor de Snob 2000 (en ook te vinden in die andere lijst). Met zowel Mars als Paak heb ik helemaal niets en ik verwacht dat dit zo gaat blijven. Maar als Silk Sonic zorgen ze voor hemelse magie. Op deze manier kan ik ze prima hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.