Ondergewaardeerde Liedjes gaat deze zomer op wereldreis. 31 dagen, 31 verschillende landen, 31 geweldige liedjes. Dompel je de hele maand juli onder in prachtmuziek uit de hele wereld.

Om een wereldreis te maken hoef je niet per se heel ver te reizen. Je kan ook gewoon een wereldreis in eigen land maken. Muzikaal gezien heeft ons land heel veel te bieden, wat je smaak ook is. Van Suzan & Freek tot Charly Lownoise & Mental Theo en van Typhoon tot Pip Blom.

Maar los van zeer populaire acts als bovenstaande is er ook veel te vinden dat (nog?) niet zo bekend is bij het grote publiek. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van Lov3less? Dat is het nieuwe project van Simone van Vugt. Simone kan je kennen van haar werk met Tessa Rose Jackson, of Sue The Night. In dit nieuwe avontuur mag je je voorbereiden op hele spannende muziek. Indie met een donker randje.

De eerste keer dat ik Lov3less hoorde was bij KINK In Touch, het nieuwe muziek-programma van Jasper Leijdens op KINK. Ik was meteen flink onder de indruk van zowel de muziek als ook het stemgeluid. Het pakte me direct, het is spannend, en je wilt blijven luisteren.

Na een aantal singles in de afgelopen maanden is inmiddels debuutalbum Corner Cutter ook uit. En hoewel een aantal liedjes op dat album inmiddels al als single was uitgebracht blijft het album een spannende luisterervaring. Het is een album dat bij mij de afgelopen tijd regelmatig langskomt.

Met een aantal festivalshows deze zomer alsmede een aantal support-shows en een heuse tour later dit jaar is er geen excuus meer om Lov3less te missen. Ofwel door het album te luisteren, ofwel door één van de shows te bezoeken.

Voor mij het meest typerende nummer van Lov3less is Dead Don’t Feel. Qua donkere sfeer, qua spannende sound, alles klopt aan dit nummer. Voor mij zeker één van de tracks die mijn zomer fijner maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.