De Snob 2000-stembus is geopend van 19 tot en met 29 november (middernacht). De integrale uitzending van de eindlijst is (natuurlijk) bij Pinguin (Indie) van 18 tot en met 31 december; elke dag van zeven ‘s ochtends tot zeven ‘s avonds met uitzondering van 31 december wanneer we tot middernacht doorgaan. Dit jaar staan 24 DJ’s klaar om de 173 uur te presenteren.

We vroegen een aantal van hen een Snobwaardig lied uit te kiezen dat absoluut een notering in de eindlijst zou moeten krijgen. Elke dag publiceren we de keuze van één van hen.
Vandaag Dingeman Maria.

Stemmen op de Snob 2000 doe je hier!

Blues en rap in een dodelijke combinatie hoort in de snob. Midden in de jaren ’90 kreeg de populaire rapstroming plotsklaps een nieuwe geluid. Niet eerder werd rap gecombineerd met Bluesgeluiden. Verantwoordelijk daarvoor: Garrett Dutton. Geboren in Philadelphia in 1972. Na wat solowerk, nam hij met een door hem samengestelde begeleidingsband het gelijknamige album G. Love & Special Sauce op en bracht het uit in Mei 1994. Funky Blues, gecombineerd met raptekst.

Waarom ik dit nummer dan dit jaar tip voor de Snob 2000? Twee redenen:
De eerste is vrij voor de hand liggend, omdat ik niet snap dat ‘ie in 2021 niet in de Snob 2000 stond, en daar naar mijn mening wel in thuis hoort. Een toenmalige nieuw geluid. Een track (en album) dat volledig tot zijn recht komt met een op de barbeque pittig gegarneerd kippenpootje en een Zuid-Amerikaans biertje.

Maar ook omdat ik zelf ook de carrière van G. Love & Special Sauce uit het oog verloor, en misschien jij ook wel. Hoe borrelde deze artiest dan ineens toch weer op in mijn gemeengoed?  Puur door het beste album van 2022 van Bob Uit Zuid (voor mij), dat voor mij raakvlakken heeft met het debuut van G. Love & Special Sauce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.