De Snob 2000-stembus is geopend van 19 tot en met 29 november (middernacht). De integrale uitzending van de eindlijst is (natuurlijk) bij Pinguin (Indie) van 18 tot en met 31 december; elke dag van zeven ‘s ochtends tot zeven ‘s avonds met uitzondering van 31 december wanneer we tot middernacht doorgaan. Dit jaar staan 24 DJ’s klaar om de 173 uur te presenteren.

We vroegen een aantal van hen een Snobwaardig lied uit te kiezen dat absoluut een notering in de eindlijst zou moeten krijgen. Elke dag publiceren we de keuze van één van hen.
Vandaag René Kint.

Stemmen op de Snob 2000 doe je hier!

Wat mij betreft moet er zeker in: Angry Man van The Bees (2002). Een prachtig nummer. Het loopt als een trein, heeft een zware ’70s sfeertje met een funky sausje er over gegoten. De rauwe, bijna demo-achtige sound maakt het af. Let op het saxofoontje en de keyboards samen op het eind. Ruw en funky. En toch dromerig. Wat een pareltje….

Het is de 3de track op het album Sunshine Hit Mme. Ik kreeg die CD van PIAS records en deze track sprong er meteen uit! Er schijnt een single van uit te zijn geweest, maar daar heb ik nooit iets van gemerkt.

In 2010 heb ik in Duitsland de band gezien, en live veranderde dit nummer in een stomende funk-groove met drie echte blazers! Het nummer was ook heel lang niet te vinden op Spotify, maar gelukkig hebben ze hem daar ook ontdekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.