De Snob 2000-stembus is geopend van 19 tot en met 29 november (middernacht). De integrale uitzending van de eindlijst is (natuurlijk) bij Pinguin (Indie) van 18 tot en met 31 december; elke dag van zeven ‘s ochtends tot zeven ‘s avonds met uitzondering van 31 december wanneer we tot middernacht doorgaan. Dit jaar staan 24 DJ’s klaar om de 173 uur te presenteren.

We vroegen een aantal van hen een Snobwaardig lied uit te kiezen dat absoluut een notering in de eindlijst zou moeten krijgen. Elke dag publiceren we de keuze van één van hen.
Vandaag Marcel Bouman.

Stemmen op de Snob 2000 doe je hier!

Unieke live uitvoering er is zelfs geen studio versie van dit nummer te vinden. Ik hoorde het zelf voor het eerst als basis van de Fatboy Slim-track Demons. In die tijd verscheen de verzamel CD reeks: Sampled (deel 2 in dit geval) met daarop de originele tracks waar de sample uitkwam. Hier stond deze track op en maakt destijds grote indruk. Het nummer bleek niet op mijn reguliere Bill Withers albums te staan dus geheel tegen mijn gewoonte in Live At Carnegie Hall 1973 aangeschaft; ik heb weinig met live albums. Wat een openbaring…. de bevestiging dat Withers briljant was en een unieke soul zanger.

Mijn favoriete track van het album is deze live uitvoering van een anti-oorlogsliedje dat als verhaal over terugkerende Vietnam veteraan (zonder arm) begint, maar je keihard raakt als Bill werkelijk gaat zingen.

I can’t write left handed
Would you please write a letter, write a letter to my mother?

Krijg er elke keer weer kippenvel en het magische hypnotiserende gospelkoor op de achtergrond doet de rest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.