Toulouse is een R&B zanger/producer met een soulvolle sound. Er is over hem is eigenlijk maar weinig bekend. Pas in 2017 liet hij in relatie tot zijn muziek op publieke wijze zijn gezicht zien, op het album Extended Plea. Op dat album staat ook het eerste nummer dat ik van hem hoorde: Hurtin’. Tot die tijd was er niets, niet eens een persfoto. Hij is in Nigeria geboren en verhuisde samen met zijn ouders in 2004 naar de Verenigde Staten. Hij studeerde af aan het Clive Davis Institute of Recorded Music en verzorgde instrumentalen voor reclames. Daarna volgde een platendeal bij Immortal Music.

In Nederland heb ik nog nooit iets van hem gehoord. Massaal succes bleef tot nu toe ook uit. Er waren echter wel successen want het nummer I Will Follow You is gebruikt in een reclame van Apple en No Running From Me is te horen in de film Fifty Shades Darker. I Will Follow You is echt prachtig en is afgeleid van Peggy March’s I Will Follow Him. Als sterke inspiratie voor zijn versie geldt de versie van Whoopi Goldberg, die ze opnam voor de film Sister Act 2. Toulouse’s vader was veel op reis voor zijn werk en hij nam altijd iets voor z’n zoon mee. Een van die dingen was de DVD van Sister Act 2.

I Will Follow You was zeer geschikt geweest voor deze bijdrage maar ik kies voor Toulouse’s nieuwste single: Dear Life. Toulouse schreef het nummer samen met Aron Wright. Het nummer gaat over een gevoel van hopeloosheid. Hij geeft aan dat de het leven zwaar is en dat het enige dat je soms kunt doen wachten is tot de storm voorbij trekt. Hierbij realiseert hij zich dat een happy end voor niemand een garantie is. Ik vind het een schitterend nummer dat langzaam toewerkt naar een prachtige finale, onder begeleiding van violen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.