Wanna make my day, send some orange, schrijft Veerle Driessen, alias Fiep op haar Instagram account. Als ‘ginger’ is het vast haar lievelingskleur, want ook in het nummer Nightshop vertelt ze hoe dol ze is op de oranje rozen die haar ietwat foute lover voor haar meebrengt. Ook in de video waarin de Brabantse zangeres het nummer met haar band presenteert, komt de kleur nadrukkelijk terug.

Het verhaal dat zich afspeelt in de song ontstond in de Coronaperiode waarin we een avondklok hadden, en alleen laat ‘s avonds buiten mochten zijn in gezelschap van een hond of op weg naar een avondwinkel voor een noodzakelijke boodschap. Het verlangen om er even uit te mogen zijn, om je even niet zo strikt te houden aan ‘hoe het hoort’ en aan wat netjes is, spreekt boekdelen. De ander speelt met haar hart, maar zij speelt hetzelfde spelletje: I’m not ashamed I messed with your brain. Zelf noemt ze het een nummer over vrijheid. Ik hoor vooral de behoefte aan autonomie en zelf beslissen over je leven.

Ik kwam Fiep en band tegen in het voorprogramma van Wet Leg in Ekko en werd meteen gegrepen. Wat een stem en performance! Soepel schakelend tussen wat ruigere en meer ingetogen nummers, gecontroleerd opbouwend naar een sterk einde van de set, waarin het publiek al aardig los ging. Knap, als je niet de hoofdact bent! In dit nummer laat Fiep horen dat ze niet voor niks is geselecteerd voor de Popronde 2022. Op 5 augustus komt de tweede single uit. Ik hoop dat we nog veel van ze gaan horen.

De band is in de komende tijd hier te zien:
Nijmegen: 10 september – LUX (zaal) in Nijmegen
Apeldoorn: 16 september – Puik Bieren in Apeldoorn
Emmen: 03 november – The Bake Shop (Grote Kerk) in Emmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.