Gekneusde tederheid!

Dit jaar bracht John Mellencamp zijn 25ste album uit, genaamd Strictly A One Eye-Jacked. Een schitterend maar dan ook echt schitterend album. Er zijn verschillende nummers die hij samen met Bruce Springsteen uitvoert, maar dat zijn nog geeneens de beste nummers. Opmerkelijk dat je het album weinig hoort op de vaderlandse radio, of ik moet de verkeerde zenders luisteren.

De stem van Mellencamp is prachtig, doorrookt en de levenservaring deed de rest. Een rauw geluid met een teder kantje. In het nummer Gone So Soon komt dit prachtig samen. John had me te pakken met dit rustige Bluesy nummer waar de piano en trompet een hoofdrol spelen. Ik zei het al het album is schitterend maar dit nummer is schitterend met een grote S.

All the plans we made
Are now being remade with someone new
There’s nothing left for me to say
Just accept you’re gone so soon

De stem van John ondersteund door een vrouwelijke stem op de achtergrond en dan de weergaloze trompetsolo van Joey Tartell. Ogen dicht en je waant je in een donkere jazzclub met een glas voor je. Kippenvel op je huid en de tranen in je ogen. Ik vond Mellencamp altijd al goed, hij rockte heerlijk maar dit is toch wel het ultieme meesterwerk. En dit nummer staat dus gewoon op zo’n album waar allemaal van dat soort pareltjes staan. Luisteren en genieten van deze oudere muzikant die alles behalve aan kwaliteit inboet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.