Wordt er in Nederland eigenlijk nog wel leuke muziek gemaakt, vraag je je misschien af? Tuurlijk wel! Uit Nederland komt hartstikke veel ontzettend goede muziek.

Op We Are Joiners ben ik eigenlijk bij toeval gestuit, of eigenlijk dankzij de band zelf. Twitter was ooit, toen ik als bouwrechtadvocaat voor mezelf was begonnen, een leuk acquisitiemiddel. Beetje speuren naar bouwrecht gerelateerde onderwerpen, op reageren, jezelf uitnodigen voor een IRL en een contact was aangeboord, en wie weet wat daar dan zakelijk nog meer van kwam. Werkte in het begin heel goed. Soms werkt dat nog steeds wel zo, maar tweeten over mijn werk doe ik tegenwoordig is een stuk minder. De meeste tweets gaan op aan muziek en over het onvolprezen forum Ondergewaardeerde Liedjes.

We Are Joiners volgt je nu liet Twitter me weten. Minste wat je dan kunt doen is even er naar luisteren. Blij dat ik dat heb gedaan! We Are Joiners is een lekker rammelend gitaarbandje. Garagerock zou je het kunnen noemen. Beetje Pavement, beetje Sonic Youth, beetje Guided By Voices. Naar mate je de muziek vaker luistert, is het lastiger om The Beatles te negeren. Gevoel voor melodielijnen die zo van the Fab Four af hadden kunnen komen. En laat dat nou een compliment zijn.

En We Are Joiners is hartstikke Nederlands, alhoewel mijn speurtocht op Internet niet tot veel informatie heeft geleid wie er nog achter deze naam zit. Komen we misschien nog wel achter. Want We Are Joiners is zo’n bandje waarvan je hoopt dat die, als het allemaal weer kan, een tourtje komt doen. V11 in Rotterdam, ergens in september of zo? Zou dat lukken? Dan heb ik nog niets staan aan concerten. Als We Are Joiners dan op de agenda staat, ergens in Rotterdam of omstreken, ga ik dat zeker checken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.