Na ruim 20 jaar ben ik weer op vakantie naar de Provence. Een plek waar ik mooie jeugdherinneringen aan heb. Eind jaren ’90 heb ik hier heerlijke vakanties doorgebracht. Weken waarin de enige verantwoordelijkheid was om ‘s avonds op tijd te zijn voor het eten, of in elk geval bijtijds af te melden, en ‘s ochtends vroeg genoeg op te staan voor de verplichte culturele uitstapjes met mijn ouders.

Verder bestonden de dagen uit zwemmen, naar het strand gaan, beetje sporten, naar de campingdisco/-bar en het rondhangen met vakantievrienden en vriendinnetjes. En natuurlijk het luisteren van muziek, vaak samen met bovengenoemde vrienden en vriendinnetjes. In de jaren ’90 bestond dat vooral uit muziek op cassettebandjes. Dertien bandjes van 90 minuten konden er mee in de houder. Of 60 minuten, maar dat was zonde. Wat ging er zoal mee destijds? Nirvana, dEUS, Oasis, NOFX, Bettie Serveert, jeugdheld Neil Young en The Pixies.

En dan ging er vaak ook nog een bandje mee mee nummers die ouderwets opgenomen waren van de radio.. Gelijktijdig ‘Play’ en ‘Rec  indrukken, wie is er niet groot mee geworden? Op een van die cassettebandjes heeft zeker het nummer Popular van de band Nada Surf gestaan. Een nummer dat in mijn beleving een flinke hit is geweest, maar dat toch niet blijkt te zijn. De hoogste notering is slechts nummer 54 in de Top 100. Voor de echte cijferfetisjisten: alleen in België, IJsland en Frankrijk heeft het nummer de Top 10 behaald.

Maar voor muziekbloggers van rond de 40 is het toch echt een (vergeten) hitje. En voor de jongeren een fijne kennismaking met Nada Surf, een band die nooit echt is doorgebroken.

In augustus staan de vergeten hitjes centraal; liedjes die de absolute top niet wisten te halen of zelfs gewoon in de vergetelheid dreigen te komen. Liedjes ook die een vette herinnering oproepen bij de auteur van de blog. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.