Hij was in het begin van de jaren ’90 dankzij zijn fabelachtige beheersing van de draaitafels een van De Grote Drie van de housemuziek. Organiseerde je destijds een – al dan niet illegale – houseparty, dan wilde je het liefst dat DJ Dimitri op jouw flyer stond. Liefst nog in combinatie met Remy en Marcello. Want dan wist je zeker dat je feestje uitverkocht.

Dimitri was het, die na het pionierswerk van Eddy de Clerq in het genre diens residentie in de RoXY overnam. Destijds een van de meest toonaangevende clubs in Nederland. De ontwikkeling van de housemuziek kreeg mede dankzij hem een enorme boost. Helemaal toen hij ook zelf muziek ging maken en een eigen label oprichtte.

In 1993 sloeg hij de handen ineen met Jaimy van het legendarische label Outland Records. En dat resulteerde in een paar memorabele nummers. Waitress Of An Open Mind was er zo één, maar ook On A Disco Train. Een fijn plaatje dat het weliswaar nooit schopte tot de hitlijsten, maar ik op een of andere manier wel ván de radio op mijn cassettebandje wist te vatten. En niet eens een ‘mix cut’ uit Rave Radio, maar nagenoeg het volledige nummer.

Twee jaar later zat Dimitri op zijn top. Daarná nam zijn invloed af en de invloed van drugs in zijn leven toe. Zelfs een afkickkliniek hielp hem niet. Hij hield het desondanks nog vol tot 2007 en gooide toen de handdoek in de ring. Al het plezier in het draaien was verdwenen. Toch pakte hij het ambt drie jaar later weer op. Maar in 2013 werd hij opnieuw getroffen door rampspoed. Een infectie zorgde ervoor dat zijn onderbeen moest worden afgezet. Het weerhield hem er echter niet van om door te gaan. Hij staat nog steeds – met prothese – achter de draaitafels. En deze plaat? Dat blijft een klassieker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.