Je hebt mensen voor wie songteksten heel belangrijk zijn, en er zijn muziekliefhebbers die het geen reet interesseert wat er nu eigenlijk wordt gezongen. Doorgaans zit ik in de eerste categorie. Maar soms betrap ik me erop dat ik een liedje briljant vind, ondanks dat ik he-le-maal niks met de tekst heb, of ervan snap.

Bologna van Wanda is zo’n liedje. Mijn Duits is goed genoeg om in hoofdlijnen te begrijpen waar het over gaat: zijn tante heeft in het Italiaanse Bologna de liefde bedreven:

Tante Ceccarelli hat
In Bologna Amore gemacht

Daar is een dochter uit voortgekomen, en dat nichtje… Tja:

Ich kann sicher nicht mit meiner Cousine schlafen
Obwohl ich gerne würde, aber ich trau mich nicht

Toch is Bologna van Wanda onweerstaanbaar. Het liedje kwam tot mij dankzij het algoritme van Spotify, dat je af en toe muziek voorschotelt die midden in de roos is. Research leert dat Wanda een Oostenrijkse rockband was, Bologna was hun debuutsingle uit 2014, in 2017 haalden ze zelfs de toppositie in de Oostenrijkse hitlijsten met Bussi Baby.

Ik hou het vooral lekker bij het machtige Wanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.