The Four Tops is een van de legendarische Motown-groepen met genoeg ondergewaardeerde pareltjes in Nederland. Genoeg reden om een bijdrage te schrijven over deze zeer succesvolle groep. In 1953 vormden Levi Stubbs, Abdul Fakir, Lawrence Payton en Ronaldo Benson de groep, die meer dan 40 jaar in die formatie bij elkaar bleven. Daar waar veel andere groepen een tenor als leadzanger hadden, was Levi Stubbs een bariton. De combinatie met de schitterende vocale harmonieën van de overige Four Tops bleken een groot succes.

De groep bleek een van Motown’s meest succesvolle groepen, samen met The Temptations en The Supremes. De éné na de andere hit was een feit. Een kleine greep uit hun mooie werk, ik kan het niet laten: Reach Out, I’ll Be There, I Can’t Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch), Standing In The Shadows Of Love, Bernadette, It’s The Same Old Song, Ain’t No Woman en een van mijn favorieten, Baby I Need Your Loving.

Dan rest het kiezen van een nummer voor deze bijdrage. Niet zo gemakkelijk met zoveel moois. Love Has Gone? (It’s The Way) Nature Planned It? Elusive Butterfly? Allemaal heerlijke nummers. Uiteindelijk kom ik telkens als ik naar The Four Tops luister terug bij één nummer: Still Water (Love). Een meesterlijk soulpareltje dat kalm begint en tot grote hoogten wordt gebracht door de leadvocalen van Stubbs en de prachtige harmonieuze zang van de overige Four Tops. Had ik het schitterende arrangement al genoemd? Still Waters Run Deep, prachtige woorden die voor mij alles over deze plaat zeggen. Die woorden moet je echt voelen. Het nummer is geschreven door Smokey Robinson en Frank Wilson. Onder meer Marv Taplin, van The Miracles, neemt het gitaarwerk voor zijn rekening en de aanvullende achtergrondzang is van The Andantes, Brenda Joyce Evans en Billie Rae Calvin. Een tijdloze klassieker waar je dag net een beetje beter van wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.