De zomer van 2020 is anders dan alle voorafgaande (en hopelijk alle toekomstige). Reizen kan slechts beperkt en vakantie vieren kan uitsluitend met enige restricties. Nederland is weer ‘hot’ en naar alle waarschijnlijkheid ook de temperatuur in de maanden juli en augustus. Daarom hebben we dit jaar voor het thema Oost West Thuis Best gekozen en bloggen we elke dag over een ondergewaardeerd lied met een knipoog naar de eigen stede of omgeving.

Liedjes over ‘thuis’; ik heb er niet zo veel mee. My Town van Racoon is een niemendalletje, Home van Dotan het minst ondergewaardeerde liedje van eigen bodem, Thuis van Marco Borsato ronduit tenenkrommend. Begrijp me niet verkeerd, ik kan enorm genieten van thuis zijn en de rust vinden, tijd doorbrengen met mijn gezin. Maar het levert niet echt leuke liedjes op.

Aan de andere kant zijn er genoeg mooie songs die de voordelen van vakantie vieren in twijfel trekken. Island In The Sun van Weezer (hip hip) bijvoorbeeld, met de meest sarcastische zin uit de popgeschiedenis: We’ll never feel bad anymore.

Pixies heeft ook een leukertje, en wel Motorway to Roswell: On a holiday, so many miles looking for a place to stay

Motorway to Roswell is verder een beetje on-Pixiaans; melodieuzer en minder ruw dan de rest van het oeuvre van de band. Desalniettemin (of misschien juist daarom) is dit nummer altijd een van mijn favoriete nummers geweest van de band.

Volg ons op Spotify:

Niet op Spotify:
The Reuters – Song 19 (Break Out)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.