De zomer van 2020 is anders dan alle voorafgaande (en hopelijk alle toekomstige). Reizen kan slechts beperkt en vakantie vieren kan uitsluitend met enige restricties. Nederland is weer ‘hot’ en naar alle waarschijnlijkheid ook de temperatuur in de maanden juli en augustus. Daarom hebben we dit jaar voor het thema Oost West Thuis Best gekozen en bloggen we elke dag over een ondergewaardeerd lied met een knipoog naar de eigen stede of omgeving.

Hollandser kon haast niet. Een student, uit de Overijsselse klei getrokken, brak in 2013 onder de naam Bakermat door met een liedje met een al even zo bijzondere titel: Vandaag. Desondanks volgde op het succes dat hij hiermee in ons land had een internationale carrière. Het liedje, door de platenmaatschappij opnieuw uitgebracht als One Day (Vandaag), gooide hoge ogen in diverse Europese charts en werd zelfs een nummer één-hit in Frankrijk. Het jaar erop mocht hij direct plaatsnemen op Tomorrowland.

Sindsdien is hij een gevierde deephouse-DJ. Zó gevierd dat er zelfs een anti-Bakermat-beweging op Facebook werd opgericht. De muziek van de DJ zou te simpel zijn, te poppy, gebruik maken van steeds dezelfde elementen en daarmee dodelijk voor de altijd redelijk underground opererende techno- en deephouse-scene. Hij liet zich er even door uit het veld slaan, maar pakte snel de draad weer op met zijn typische, lome, immer zomers aandoende stijl. Sterker nog: zijn stijl kreeg al snel navolging in de muziek van artiesten als Klingande en Kygo. Het bleek zelfs de basis te zijn voor een heel nieuw genre in de house: ‘melodic’ of ‘tropical’ house.

Bakermat werd steeds vaker gevraagd om een remix te maken. En een van de eersten was Spada. De Italiaanse DJ, die zelf ook al behoorlijk wat bewerkingen op zijn naam had staan, had zijn eigen Red Velvet Dress in de mashup gegooid met de vocalen van Hosie Neal’s Feels Like Home. Hij vroeg of de Nederlander er zíjn draai aan wilde geven. Het resultaat was dit nummer. Een heerlijk zomers plaatje, dat nog eens een extra boost kreeg toen TomorrowWorld, de Amerikaanse versie van TomorrowLand, het in een trailer verwerkte.

Volg ons op Spotify:

Niet op Spotify:
The Reuters – Song 19 (Break Out)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.