Normaliter staat in juli en augustus het wekelijkse Snobuurtje in het teken van de festivals. Maar ja, dit jaar even niet. En dus gaan we wat anders doen. Elke vrijdag zal een Nederlands musicus speciaal voor de uitzending een lijstje samenstellen van zijn favoriete liedjes; twee per decennium: een totaal van twaalf ondergewaardeerde liedjes.

Henk Temming kennen we voornamelijk als leidend voorman van Het Goede Doel, maar dat is slechts een klein deel van zijn vele activiteiten. Hij was producent van onder andere  Paul de Leeuw, De Kast, Kinderen Voor Kinderen, het door hem opgerichte City To City, Frank Boeijen, Alderliefste, Herman van Veen, Liesbeth List, Ramses Shaffy en Polle Eduard. Bovendien schreef hij – behalve voor Het Goede Doel natuurlijk – hits zoals Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken, Woorden Zonder Woorden en Toveren. Vier jaar geleden vroegen we hem een bijdrage aan de Ondergewaardeerde 30 te schrijven, waarvoor hij een aparte keuze presenteerde. Ook vanavond komen weer onbekende(re) musici en liedjes voorbij.

Inschakelen (dus) om 22.00 uur via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad).

2015 Het Goede Doel – Eenzaamheid
1967 The Buckinghams – You Are Gone
1975 Brian Protheroe – Pick Up
1982 Tom Waits & Crystal Gayle – This One’s From The Heart
1995 Gavin Friday – The Last Song I’ll Ever Sing
2010 Slash & Chris Cornell – Promise
1985 The Highwaymen – Highwayman
1960 Oscar Brown Jr. – But I Was Cool
2009 Soap & Skin – Spiracle
1978 Peter Gabriel – White Shadow
1981 King Crimson – Frame By Frame
2001 Rufus Wainwright – Rebel Prince
2018 Paul McCartney – I Don’t Know
2009 Het Goede Doel, Spinvis & Herman van Veen – Weg Van Utrecht

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.