Normaliter staat in juli en augustus het wekelijkse Snobuurtje in het teken van de festivals. Maar ja, dit jaar even niet. En dus gaan we wat anders doen. Elke vrijdag zal een Nederlands musicus speciaal voor de uitzending een lijstje samenstellen van zijn favoriete liedjes; twee per decennium: een totaal van twaalf ondergewaardeerde liedjes.

Vanavond draaien we de twaalf van Nanne van der Linden; bekend als de frontvrouw van Jagd. Een Broadway punkband met snerpende gitaren, een stuwende bas, de beukende drums en theatrale zangpartijen. Of zoals ze zelf zeggen: Alice in Wonderland meets David Lynch, maar dan barser, botter en bruusker.

In 2015 zag hun debuutsingle het levenslicht en werden ze gelijk door Q’s tot beste nieuwe band gebombardeerd. Een jaar later wonnen ze de Amsterdamse Popprijs en kregen ze internationale aandacht vanwege de EP Parlay. Vorige maand kwam hun nieuwste single Attention uit.

Luisteren vanaf 22.00 uur via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad). Doen, want dit zijn de twaalf tracks die volgens Nanne absoluut in de Snob 2000 thuishoren:

2020 Jagd – Violins
2003 The Strokes – Reptilia
1979 Bauhaus – Bela Lugosi’s Dead
1969 Nick Drake – Three Hours
2019 Big Thief – Not
1982 The Cure – One Hundred Years
2002 Queens Of The Stone Age – First It Giveth
1979 Talking Heads – Life During Wartime
1995 PJ Harvey To Bring You My Love
1967 The Doors – The Crystal Ship
1998 Unkle Ft. Thom Yorke – Rabbit In Your Headlights
2019 Sorry – Right Around The Clock
1985 Echo & The Bunnymen – The Killing Moon

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.