Normaliter staat in juli en augustus het wekelijkse Snobuurtje in het teken van de festivals. Maar ja, dit jaar even niet. En dus gaan we wat anders doen. Elke vrijdag zal een Nederlands musicus speciaal voor de uitzending een lijstje samenstellen van zijn favoriete liedjes; twee per decennium: een totaal van twaalf ondergewaardeerde liedjes.

Vanavond draaien we de twaalf van Rick de Leeuw; bekend geworden als zanger van  Tröckener Kecks, maar sinds 2001 is hij tot een duizendpoot verworden: zanger, componist, auteur, dichter, theaterdier, radio- en televisiepresentator en interviewer. Een veelzijdig man met een veelzijdig lijstje. Gisterenavond stond hij met zijn begeleidingsband in de Muziekgieterij in Maastricht met bewezen klassiekers en nieuwe liedjes die net als hen stonden te trappelen om losgelaten te worden, gespeeld met een gretigheid die balanceert op de grens van het toelaatbare.

Luisteren vanaf 22.00 uur via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad).

2020 Rick de Leeuw – Anatomie
1987 The Replacements – I.O.U.
1967 The Velvet Underground – Venus In Furs
1999 Macy Gray – I Try
1961 Léo Ferré – Thank You Satan
2004 Chuck Prophet – Pin A Rose On Me
1972 Alice Cooper – Elected
1994 Blur – Boys And Girls
1976 David Bowie – Wild Is The Wind
2004 Nick Cave & The Bad Seeds – O Children
2019 Kate Tempest – Firesmoke
1980 XTC – Respectable Street
2019 Eiffel – Cascade
2000 Tröckener Kecks – Niemand Thuis

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.