De zomer van 2020 is anders dan alle voorafgaande (en hopelijk alle toekomstige). Reizen kan slechts beperkt en vakantie vieren kan uitsluitend met enige restricties. Nederland is weer ‘hot’ en naar alle waarschijnlijkheid ook de temperatuur in de maanden juli en augustus. Daarom hebben we dit jaar voor het thema Oost West Thuis Best gekozen en bloggen we elke dag over een ondergewaardeerd lied met een knipoog naar de eigen stede of omgeving.

Het is een lome zomeravond in 2019. Vakantie, middenin de bouwvak. De geur van barbecue waart door de wijk en er is her en der wat bedrijvigheid in tuinen. Het is een hete dag geweest maar inmiddels kun je prima buiten zitten.

Ik ben een mooi-weer-hardloper. Regent het, of is het kouder dan 20 graden, dan krijg je me met geen stok het huis uit. Ga ik écht niet in mijn trainingspakje door de stad rennen. Maar met deze temperaturen wil ik nog wel eens in een uitzonderlijk geval de stoute schoenen aantrekken en naar buiten gaan. Maar dan wel een half uurtje, méér niet. Het moet immers geen hobby worden.

Eén ding ontbreekt daarbij in ieder geval nooit: muziek. En dan het liefst een beetje uptempo. Voor deze avond koos ik voor Tropical House zonder echt te weten wat ik mij daarbij moest voorstellen. Maar het was lekkere muziek, alleen niet per se geschikt als je even flink kilometers had willen maken. Gelukkig was dat uiteindelijk ook niet mijn intentie. En dus had ik ook even de tijd om stil te staan en eens te kijken welk nummer dít was.

Want het klonk heel fijn. Perfect geschikt voor deze avond. Ergens tussen lounge en deephouse in, met een tikkeltje soul. Lost Frequencies, maar dan een versnelling lager. Fijne zomerse klanken die dat roseetje of dat witbiertje nét even lekkerder doen smaken. Dus toen ik na het hollen weer thuis was, deed ik een greep in de koelkast, plofte neer op de tuinstoel terwijl 44th And 8th door de buitenspeaker zong. Heerlijk!

Volg ons op Spotify:

Niet op Spotify:
The Reuters – Song 19 (Break Out)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.