In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Bij de zomer hoort natuurlijk zonnige muziek. Liefst muziek die licht verteerbaar is, niet al te diepzinnige thema’s aansnijdt, bij voorkeur in een exotische taal wordt gezongen maar toch makkelijk meegeblèrd kan worden. Het is een kunstje dat artiesten als Enrique Iglesias en Sean Paul tot in de puntjes beheersen. Ze zorgen er eigenlijk alleen maar voor dat het op het juiste tijdstip wordt gelanceerd en ze hebben hun zomerhit te pakken. En het voordeel is, net zoals met kerstplaten: ze komen elk jaar terug, zodat je voor de rest van je leven verzekerd bent van royalty’s.

Een plaatje dat ál die ingrediënten bezat, was Cada Vez van Negrocan. Negrocan was een bont gezelschap van nationaliteiten dat in 1992 begon in Londen en van daaruit hun Zuid Amerikaanse klanken over de wereld trachtte te verspreiden. Een van hun liedjes, Cada Vez (Que Te Veo)kwam terecht bij Grant Nelson.

En hoewel deze Grant Nelson hier in Nederland niet snel een belletje zal doen rinkelen, was hij in Engeland destijds een grootheid. Hij begon onder het alias Wishdokta met drum ‘n’ bass en scoorde daar enkele hitjes mee in Engeland. In 1993 was hij toe aan een nieuwe uitdaging en werd een van de grondleggers van de garagehouse/2step. Ook in dat genre schreef hij een aantal successen op zijn naam. Allebei waren het echter muziekstromingen die in Nederland slechts een kleine schare fans kende. Commercieel viel er hier dan ook weinig te halen.

Maar met Cada Vez leken zowel hij als Negrocan goud in handen te hebben. Hij bewerkte het liedje tot de Grant Nelson Vocal Edit en alles klopte om dé zomerhit van 2000 te worden. En tóch lukte dat niet. In Nederland strandde het (tot twee keer toe) in de Tipparade en ook in andere landen gooide het geen hoge ogen. Alleen in Spanje scoorde het redelijk. Met recht een vergeten zomerpareltje dus.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.