In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Steve Harley & Cockney Rebel zijn bij de meeste mensen wel bekend van Make Me Smile en het onvolprezen Sebastian. En deze grote hits scoorde hij in het begin van de jaren ’70. Nadien waren er eigenlijk ook geen hits meer, wat absoluut niet wil zeggen dat er geen goede muziek door Steve Harley is geproduceerd. Integendeel. De Summer of Love was mijn inziens een geweldige periode geweest voor Steve en zijn rebellen. Neem het nummer (Love) Compared With You. Feitelijk een heel eenvoudig klein liedje. Zo’n nummer wat niet meteen de aandacht trekt, en daarom ook niet de waardering krijgt die het wel zou moeten krijgen.

I been trying to write this line but the years’ve gone by in no time
And you know that it’s not easy for a boy in love
But I had to find a clue and it could only come from you
Like a waterfall you tingle me with your love.

Liefde die aanvoelt als een tintelende waterval, liefde die al het andere doet vervagen. Liefde die je het licht laat zien, liefde die alles makkelijk maakt, liefde die je rijk maakt. Steve weet het allemaal met hele simpele woorden prachtig te vertellen en je gelooft hem. Zo’n liedje wat werkelijk precies de intentie geeft van een Summer of Love, liefde overwint alles.

And you know that since you loved me, I have everything
And you know that since you loved me, it’s been easy.

En zoals ik al zei het is allemaal niet groots of bombastisch. Een klein ondergewaardeerd liedje van een bevlogen man, die nog steeds tot op de dag van vandaag met passie en overgave zijn nummers ten gehore brengt. En juist die overgave maakt het weer groots. Gewoon prachtig.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

One comment

  1. Wat mij betreft is Face To Face nog steeds het mooiste live-album ooit. Mooie keuze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.