In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Na twee solo-albums was het toch tijd voor Bob Mould – van voorheen Hüsker Dü – om weer met een band aan de slag te gaan. De band werd Sugar en deze kwam met het album Copper Blue in 1992. En het was perfect. Perfect qua timing, en perfect als album. Pixies had net een – voorlopig – laatste album gemaakt dat net niet die superkwaliteit van voorheen had, maar de wereld was wel klaar voor weer een harde – en vooral goede – gitaarplaat. Nevermind, het album van Nirvana van het jaar daarvoor, creëerde een honger naar meer van dat. Inspirator Bob Mould kwam met Sugar weer in beeld. En hoe.

Het hele album is onmisbaar, maar het is wellicht een goed idee om het te gaan hebben over A Good Idea. Want dat is het zomernummer. Alhoewel het niet een vrolijk zomernummer is. Het is zelfs erg gruwelijk.

They went down to the river
On a warm summer night
The air was thick with the
Smell of temptation

Het begint wel met verleiding op een warme zomeravond, en dan denk je dat het een echte zomer van de liefde kan worden. Je weet wel, lekker van dattum aan de oever van een rivier. Het verhaal gaat echter verder, het wordt vreemd en vervolgens is er gewoon sprake van een moord. Brrrr. Dat is wat ik noem een gestoorde zomerliefde.

Now that’s a good idea she said she said
To be alone with you she said she said
I’ve been waiting for years
And I’d rather be dead

Er is dus dubbelzinnig sprake van een waanzinnig nummer. De tekst geeft je kriebels, maar de muziek is zeer aanstekelijk. Al direct vanaf de start van het nummer. Dát bas-loopje, mensen! Daar begint het al mee. Zo lekker klinkt het. Het klinkt net zo goed als Debaser van de Pixies. Sterker nog, het klinkt bijna exact als het bas-loopje van Kim Deal van dat nummer. Bob Mould geeft ook toe dat het een – min of meer onbewust – eerbetoon is. Maar ach, als er één iemand met een Pixies rip-off weg kan komen dan is het wel de man die vanuit Hüsker Dü zo’n grote bron van inspiratie was.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.