In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Iedereen kent Woodstock, Monterey Pop en het Isle of Wight festival. Alle drie zijn goed gedocumenteerd met audio en video opnames. Maar er was nog een festival met grote namen dat goed gedocumenteerd is en desondanks toch in vergetelheid is geraakt: WattStax.

Georganiseerd in 1972 door platenlabel Stax om de rassenrellen in de wijk Watts van Los Angeles in 1965 te herdenken. En om er niet een al te treurig feestje van te maken werd het georganiseerd op de dag dat Isaac Hayes 30 werd, 20 augustus. Alle artiesten op het festival kwamen uit de stal van Stax: The Staple Singers, Eddie Floyd, The Bar-Kays, Albert King, Rufus Thomas, Luther Ingram en natuurlijk Isaac Hayes zelf traden op, naast vele kleinere namen. 112.000 voornamelijk Afro-Amerikaanse bezoekers trok het festival dat gehouden werd in het Los Angeles Memorial Coliseum.

Een van die kleinere namen zijn The Soul Children. De band werd geformeerd door Hayes en Stax producer David Porter, nadat het label zijn top act Sam & Dave kwijt raakte aan het Atlantic label. Twee zangers, Norman West en John Colbert, en twee zangeressen, Anita Louis en Shelbra Bennett, mochten voortaan de hits in zingen. De band blijft bij elkaar tot het Stax label in 1975 failliet gaat.

I Don’t Know What This World Is Coming To werd geschreven door Gene Barge, een songwriter, producer en saxofonist. De enige opname van het nummer is te vinden op WattStax: The Living World, de soundtrack van de WattStax concertfilm. Op de opname hoor je Jesse Jackson de The Soul Children aankondigen met de kreet Brothers and Sisters. Brothers and Sisters, I Don’t Know What This World Is Coming To, The Soul Children. Een kreet die veelvuldig gesampled is door Public Enemy (Rebel Without A Pause, Fight The Power), 2Pac (If My Homie Calls), M|A|R|R|S (Pump Up The Volume) en vele anderen.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.