In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

De zomer is een uitstekende voedingsbodem voor nieuwe liefdes gebleken, maar tegelijkertijd een uitgelezen kans voor de fladderaars onder ons. Degenen die als een insect van bloem tot bloem vliegen en het nectar opzuigen. En niet zelden blijken de bloem en het insect er een andere mening over een relatie op na te houden. Voor sommigen is het zelfs een levensstijl. Scheiden doet lijden en in de regel zijn de liedjes hierover tranen trekkend, maar Cry Baby van CeeLo Green is een van die liedjes waarvan ik acuut vrolijk wordt.

If this makes you cry
Girl I didn’t mean it
Next time I should lie
The truth is inconvenient
I bet if you try
You could live without me
I really don’t know why
You bother to cry about me

Het lied staat op het succesvolle Lady Killer album uit 2010 en was zijn derde soloalbum. Hij was al sinds 1995 succesvol in de rapgroep Goodie Mob, die in de jaren negentig drie gouden albums scoorden, én met Gnarls Barkely in 2006 met het album St. Elswhere en de international hit Crazy, dat als eerste liedje doorbrak door het grote aantal downloads.

The Lady Killer leverde hem 3 x platina en de hit Fuck You op, maar persoonlijk vind ik het een weinig consistent geheel. Het is niet slecht, maar ook niet geweldig. Dertien in een dozijn. Zelf ziet hij dat heel anders en de winnaar heeft natuurlijk gelijk, maar in mijn boekje lijkt het allemaal te veel op elkaar met uitzondering van Cry Baby natuurlijk. Is het ritme de doorslaggevende reden? Het saxje? Het Motown-gevoel? Ook de clip is razend leuk, maar de hoofdrolspeler is niet CeeLo Green ‘himself’. I had no idea they shot a video for Cry Baby. I hear its cool though. Zeker weten. CeeLo Green zou de danspasjes ook nooit kunnen maken, want hij is namelijk behoorlijk aan de maat, corpulent zelfs. Tevens hangt er een geur van controversie om hem heen en beschuldigingen van seksueel misbruik. Ik kan mij derhalve dus niet voorstellen dat een leuk meisje traantjes voor hem laat nadat hij haar dumpt na de vele valse beloften.

Cry, cry baby
I guess that I’m the bad guy now
Cry, cry baby
And just like all the other ones

Cry Baby werd geen hit met uitzondering van Engeland waar de 58ste plek het hoogst haalbare bleek. Onbegrijpelijk, want dit is toch veel en veel beter dan Fuck You? En dat is nou precies van het meisje had moeten zeggen.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.