In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Ach, Liverpool. Wat een fijne stad. Je kan er van alles. Shop ’til you drop, uitgaan, leuke restaurantjes ontdekken, musea aflopen, de omgeving verkennen en de mensen zijn er vriendelijk. Ik heb erg weinig met The Beatles (dat blijft trouwens zo), maar wel al 40 jaar lang een innige relatie met die club in het mooiste rode shirt op deze aardbol. Om het toch bij muziek te houden: de Engelsen kennen een rijke muziekhistorie. En de stad aan de Mersey heeft ook erg fijne, wat minder bekende bands voortgebracht. The Icicle Works, bijvoorbeeld. Daar hoort natuurlijk ook Ian MacNabb bij. The Coral, Carcass, The Zutons, Ladytron, en zoek de rest maar lekker zelf op. Okay, laat ik Miles Kane nog effe noemen. Geboren aan de overkant van de stad en een neef van Coral-zanger James Skelly.

Ook de Circa Waves komen uit deze havenstad. Driekwart van de band ontstaat tijdens Liverpool Sound City (het jaarlijkse muziekfestival) in 2013. Zanger/gitarist Kieran Shudall ontmoet bassist Sam Rourke en drummer Colin Jones via wederzijdse vrienden. Niet veel later komt Joe Falconer er op gitaar bij. De bandnaam is heel snel bedacht, en vervolgens wordt er flink getourd. Het kwartet wordt ontdekt door Zane Lowe, staat een jaar later op grote festivals en brengt de ep Young Chasers uit. Dat wordt ook de titel van het debuut album, dat eind maart 2015 gereleased wordt. De single T-Shirt Weather volgt een week later. De vrolijke indie rock slaat al snel aan, en het wordt een druk jaar. De jongens staan in het Verenigd Koninkrijk op de grote festivals waar ze nog niet geweest zijn, en steken ook de Noordzee over. Zo zijn ze ook te zien op het London Calling festival in Paradiso.

T-Shirt Weather roept van alles op. Het nummer kwam in de lente uit, maar je zat meteen met je hoofd in de zomer. En nog steeds zorgt het bij mij voor zonnige vrolijkheid, als ik het aanstekelijke refrein voorbij hoor komen op een grijze dag.

She left me and said
Baby won’t you come to bed
But I can not sleep
While the sun’s awake

The nights been so long
You don’t get me right, don’t get me wrong
Now my head tells the tales
I hardly know

De jeugd denkt maar aan een paar dingen. Liefde en feesten. En daarna zien we wel weer. Niet moeilijk doen. Was de ene liefde over? Dan door naar de volgende. Wat een heerlijk leven hadden we!

So we talk till we’re sick
Seventeen went far too quick
And when my mind plays tricks
I have to go

I remember T-shirt weather
remember some days
We were singing our lungs out
In the backseat together
And the seatbelts were burning our fingers
In the T-shirt weather
I remember sleeping till the early afternoon

It’s going to be ok

Terugkijken naar de mooie momenten. Lekker luchtig erbij lopen. Het was fijn.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.