In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Hallo! Natuurlijk kunnen we – wat mij betreft – niet om powerpop heen. Met de kenmerkende vocale harmonieën, de melodieuze hooks, en de grote mate van kunnen meezingen, is het juist bij uitstek geschikt als muzikaal gezelschap tijdens de warme zomermaanden. De liefde voor het genre is groot, groter, grootst. Voorbeelden? Big Star – natuurlijk – is legendarisch goed. Maar vooral ook bands als The Posies en Fountains Of Wayne zijn favoriet bij schrijver dezes.

Er zijn echter ook zat minder bekende bands die powerpop-pareltjes voortbrengen of voortbrachten. En als je dan ook nog hebt over zomer én liefde dan is het in dit kader totaal niet onlogisch voor mij om ook te denken aan The Bigger Lovers met Summer (Of Our First Hello.) Ik vermoed echter dat ik dan wel één van de weinigen ben. The Bigger Lovers is weer typisch zo’n band die nooit echt wist door te breken en die een na een paar jaar en een aantal albums ermee klaar was.

Wat niks zegt over de muziek. Die is top. Het is dus melodische powerpop, en je zou het zeker kunnen vergelijken met de muziek van Big Star. Al verklaarden de heren van de band zelf meer geïnspireerd te zijn geweest door acts die nét geen punk speelden, zoals The Soft Boys en The Only Ones.

Het nummer Summer (Of Our First Hello) klinkt vrolijk en onbezorgd. Echter de zomerse stemming is alleen muzikaal. De tekst gaat over verval en vergankelijkheid. Over dingen die verkeerd gaan. Over vechten en over opbranden.

You’re gonna crash and burn
And be alone

The Bigger Lovers uit Philadelphia, U.S.A. wisten in 2001 te overtuigen met het meer dan prima debuutalbum How I Learned To Stop Worrying, waarop Summer (Of Our First Hello) een van de vele hoogtepunten was. Jammer dat het geen heel groot publiek wist te bereiken. En zo onterecht. Het is stralende muziek voor de powerpop fijnproevers. Mocht je nog nooit van deze band hebben gehoord, dan is het nu de zomer van de eerste kennismaking.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

One comment

  1. Dik verdiende post! Hun eerste twee albums bevatten zeldzaam hoogstaande powerpop, daarna nog een mindere plaat en toen was het weer gebeurd. Weinig succes, weinig verdiend, zo gaat het in dit genre, maar de kleine doch fanatieke schare fans weet de juweeltjes op waarde te schatten en te koesteren voor het leven. Nog een absolute summer of love tip: Gospelbeach – “Another summer of love”, album, 2017, powerpop met Westcoast/Tom Petty saus overgoten, zo’n fantastische plaat in deze tijd had ik niet meer voor mogelijk gehouden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.