Voordat Spotify zijn intrede had gedaan en je afspeellijsten deelde, verdeelde je muziek via zelf gebrande ceedeetjes. Sjakkes, een muzikale vriend had daar een heel project van gemaakt. Loud Music For Loud People waren de titels van deze zelfgebrande CD’s. En voor de duidelijkheid, allemaal nummers die via illegale downloads binnen waren geharkt op zoek naar die mooie liedjes die gedeeld moesten worden. Een soort van dominee van de goede muzieksmaak zou je Sjakkes kunnen noemen. Nog niet zolang geleden liet ik van deze serie volume 1 in de CD_speler van de auto glijden. Over de A12 rijdend kwam ineens het nummer You Will Fall van Coparck voorbij.

Coparck is zo’n band die zoveel meer verdiende dan heeft gekregen. Hoewel ze ook wel weer redelijk succesvol genoemd kunnen worden, maar nooit echt zijn door gebroken. You Will Fall is afkomstig van het derde album met een titel die niets aan het toeval overlaat. The 3rd Album. A Good Year For The Robots was misschien wel het meest bekende nummer van dat album, maar hier gaat het om de meest ondergewaardeerde liedjes en daar is You Will Fall een prachtig voorbeeld van. Een intiem liedje met een soort van betoverende uitwerking. Een prachtig arrangement met muziek die laagje voor laagje is opgebouwd, maar toch kwetsbaar blijft en nooit te groot wordt. Zo’n liedje dat wanneer je het binnen laat komen je mee  lijkt te nemen naar hogere sferen; een muzikale drug. Zwevend, hoewel je weet dat je ook weer gaat vallen, muziek is soms pijnlijk mooi.

Je zou kunnen zeggen het is on-Nederlands goed, wat natuurlijk onzin is. Het is eerder een bevestiging dat Nederland ontzettend veel goede bands en muzikanten heeft voort gebracht. Alleen die waardering laat soms wat te wensen over. Coparck bestaat al sinds 2010 niet meer, In totaal vier albums en echt de moeite waard om te beluisteren. En dan zal je bij het nummer The World Of Tomorrow denken, waar ken ik het van?? Nou een kaasreclame gebruikte in 2005 dit nummer om hun product aan de man te brengen. Pak een drankje en desnoods een plankje met kaas en luister, geniet, en ervaar de schoonheid van muziek, in dit geval de schoonheid van You Will Fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.