Het origineel is van Neil Sedaka en in 1975 uit de pen gerold. Het staat op zijn gelijknamige succesvolle album met hits als Bad Blood, Lonely Night (Angel Face) en een bluesy remake van Breaking Up Is Hard To Do. Indien dat de enige versie van The Hungry Years was geweest had ik nooit een klik met het lied gekregen. Sedaka kan ontegenzeggelijk schitterende liedjes componeren, maar zijn stem leent zich niet echt voor emotie.

In 1977 ging Rita Coolidge er mee aan de haal. Ze is bekend van haar achtergrond-zang bij onder andere Mad Dogs & Englishmen en haar vele covers, en bovenal vanwege haar affaires met Kris Kristofferson, Joe Cocker, Leon Russell, Stephen Stills en Graham Nash. Zij is de directe oorzaak van  de initiële breuk tussen Crosby, Stills, Nash & Young in 1970. Ze is bekend onder de naam Delta Lady; een hit van Joe Cocker.

Het album met de titel Anytime…Anywhere (pun intended) zou haar best verkopende album worden en leverde 3 Top 20 hits op met (Your Love Has Lifted Me) Higher And Higher (Jackie Wilson), The Way You Do The Things You Do (The Temptations) en We’re All Alone (Boz Scaggs). De afsluiter van dit album is The Hungry Years en elke keer wanneer ik het – in haar uitvoering – beluister schieten de tranen in mijn ogen. Niet omdat zij de beste zangeres ter wereld is, maar de combinatie van de emotie en de tekst én haar hese stem. Over de verwijdering van je partner, omdat andere zaken op bepaalde tijden belangrijker leken. De weg naar de top, financiële zekerheid en luxe om daar eenmaal aangekomen te beseffen dat beiden het allerbelangrijkste achtergelaten hebben.

Terugkijkend zie ook ik zoveel excuusjes voor dingen die nu volkomen onbelangrijk zijn, maar toen allesbepalend leken. Zoveel mooie momenten die op deze wijze gemist zijn. Zoveel tijd verspild, terwijl ik – zoals de reclame zo mooi kan zeggen – herinneringen had kunnen verzamelen. Wellicht heeft mijn voortschrijdende leeftijd er ook mee te maken, maar ik mis de jaren dat we weinig te makken hadden. Gelukkig met de kleine dingen.

I miss the hungry years
The once upon a time
The lovely long ago
We didn’t have a dime
Those days of me and you
We lost along the way

https://www.youtube.com/watch?v=WPMq7m1Ra-U

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.